Članek
Trenerjev pogled na tekmo v Kidričevem
FAZA, KI JO MORAMO PRESTATI
Luka Zahović z desetim prvenstvenim golom za prigarano zmago
Foto: Grega Wernig
Na težji način, z nekaj več težavami, a cilj je dosežen. Ob večji mirnosti v igri je manjkalo tudi več dinamike, kar pa je bilo na slabem igrišču v Kidričevem težko izvedljivo. Znova smo se morali soočiti tudi s težko sprejemljivo odločitvijo o rdečem kartonu za Aleksa Pihlerja. Smo pa imeli odličen odziv z igralcem manj.

Trenerjev pogled na pestro nedeljo: “Zelo, zelo težka tekma. Ker je na takšnem igrišču v prednosti tekmec, ki se brani, kar se je izkazalo tudi v končnici, ko so oni napadali in želeli doseči zadetek, nam pa je bilo olajšano delo. Ne smemo pozabiti, da ima moštvo Aluminija kvaliteto, ki povzroča težave nam in drugim. Treba se je bilo močno potruditi. Nismo našli skozi tekmo dinamike, ki bi si jo želeli. Nismo bili dovolj vztrajni pri načrtu, ki smo si ga zastavili. Hitro smo začeli igrati, kot oni hočejo, preveč okoli, nazaj in potem je bistveno težje zmagati.”

Pozitivna zadeva: odziv moštva ob (pre)strogi izključitvi.
“Situacija nas je predramila in pripeljala do tega, da so fantje prišli do spoznanja, zdaj pa se bo treba zbrati ter začeti sprintati. Zelo zadovoljen sem zaradi rezultata, tudi takšne težke, trde zmage bodo potrebne na poti do našega cilja. Po drugi strani pa mi je v igri manjkalo veliko tega. Bili bi bolj veseli, če bi šlo bolj tekoče, a je to tista vmesna faza, ki jo je treba prestati.”

Luka Zahović se je vrnil na najboljši način.
“Skozi ves teden sem želel delati s fanti na tej ambiciji, da mora vsak na svojem mestu narediti boljše, narediti več. Luka je zabil zlata vreden gol, zanj in za moštvo je zelo pomemben. Po Pihlerjevi izključitvi je tekmec začel igrati drugače, dobili smo več prostora in to smo super izkoristili. Če bi ostali 11 proti 11, bi najbrž igrali, kot so od samega začetka. Mi pa smo proti temu njihovemu čvrstemu bloku imeli preveč težav.”

Bo po prvi spomladanski zmagi lažje nadaljevati?
“Verjamem, da je ta zmaga dobra popotnica za naslednje tekme. Z upanjem, da se bo stanje glede kadra popravilo v prihodnje. Čakamo, če se bo kdo izmed poškodovanih vrnil, čeprav se bomo znova morali prilagoditi. Zdaj smo ostali še brez Pihlerja in tudi Hotića, ki si je prislužil četrti rumeni karton. Od torka naprej, ko se spet zberemo, bomo videli, kakšno je stanje s poškodovanimi in kakšne rešitve bomo pripravili za soboto," je pojasnil Darko Milanič.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16