Članek
Žan Kolmanič na 19. rojstni dan 90 minut na igrišču in z igrišča z zmago
NAJLEPŠE DARILO
"Dosedanji nastopi so zame le dodaten motiv, da nadaljujem s trdim delom"
Foto: Grega Wernig
Lepše darilo za rojstni dan je težko dobiti. Vseh 90 minut na igrišču, z igrišča pa kot zmagovalec.

Žan Kolmanič je v nedeljo dopolnil 19 let in prispeval delež k prvi zmagi v spomladanskem delu: “Boljšega scenarija si res ne bi mogel predstavljati, 19. rojstni dan si bom še posebej zapomnil. Na težkem terenu proti organiziranemu nasprotniku in kljub nekaj težavam smo z vztrajnostjo prišli do treh točk, kar je bil tudi naš osnovni cilj.”

Tokrat je bila dodatna ovira tudi igralna površina v Kidričevem. Koledarsko zimski in tekmovalno zgodnji spomladanski termini dajejo prednost ekipam, ki niso tako napadalne usmerjene.
“Razlika je precejšnja, o tem ni dvoma. Ves čas smo trenirali v Ljudskem vrtu in vmes v Turčiji v odličnih pogojih, tudi vmesne pripravljalne tekme smo odigrali na našem igrišču. Razmere v Kidričevem so bile drugačne, a smo se morali prilagoditi in nam je uspelo.”

Iskrica je preskočila po rdečem kartonu. Kot da bi z igralcem več iztisnili še dodatne moči in Luka Zahović je z zadetkom potrdil zmago ob razmerju 10:11.
“Tako je izpadlo, res. Izključitev nam je vlila dodatno energijo in smo tudi z igralcem manj našli pot do zmagovitega gola ter potem uspešno ustavili poskuse tekmecev. Vemo, da je Luka vedno ob pravem času na pravem mestu. Na tej tekmi smo ga potrebovali in zabil je ob idealnem času. Potrebovali smo to zmago, da prebijemo led v spomladanskem delu. Zdaj se že usmerjamo k dvoboju z Gorico in verjamem, da se bomo v soboto veselili tudi v Ljudskem vrtu,” ob pogledu proti naslednjemu izzivu zdaj 19-letni hitronogi branilec, ki je po poškodbi Mitje Vilerja dobil priložnost ob levi stranski črti.

“Veliko mi pomeni zaupanje trenerja in vseh v strokovnem štabu. Pomagajo mi starejši soigralci z dragocenimi nasveti, tako da je bilo to prilagajanje hitrejše. Dosedanji nastopi so zame le dodaten motiv, da nadaljujem s trdim delom in skušam znova dobiti priložnost na naslednjih tekmah.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16