Članek
Luka Zahović o vrnitvi z zadetkom in stopnjevanju vijol'čnega ritma
VSAKA NASLEDNJA BO BOLJŠA
"Verjamem, da bomo s to zmago proti Aluminiju v nadaljevanju ujeli pravi ritem"
Foto: Grega Wernig
Vrnitev z zadetkom. Luka Zahović je zaradi štirih rumenih kartonov iz prvega dela prvenstva moral izpustiti spomladansko premiero, ob prvem nastopu v Kidričevem pa je nadaljeval, kjer je ostal jeseni. S povečanjem strelske serije in skupaj desetim prvenstvenim golom.

“Vesel sem, da sem zadel in pomagal ekipi do zmage na tekmi, ki je zaradi pogojev na igrišču ni bilo najlažje odigrati. A tudi to je odlika velikih ekip, da zmagajo tudi na tistih tekmah, ko ne igrajo najboljše. Na takšnih preizkušnjah se lomi prvenstvo,” pravi Luka Zahović, zdaj vodilni na klubski in na delitvi drugega mesta na lestvici strelcev PLTS.

“Ko začneš spomladanski del, si dlje časa izven tekmovalnega ritma in razumljivo potrebuješ nekaj časa, da prideš v formo. Prepričan sem, da bo iz tekme v tekmo naša podoba na igrišču boljša in da bomo s to zmago proti Aluminiju v nadaljevanju ujeli pravi ritem.”

Naslednji tekmeci sodijo po dosedanjih rezultatih med najljubše v letošnji sezoni; osvojili smo vseh 6 točk ob razliki v zadetkih 8:0 (5:0 v Ljudskem vrtu, 3:0 v gosteh).
“Želimo zmagati še tretjič, to je naš načrt za soboto. Vemo, da Gorica nima dobrega niza, a se na to ne oziramo. Temeljita analiza s trenerjem še sledi, vmes sem si ogledal najzanimivejše trenutke njihovih prvih dveh tekem spomladanskega dela. Naš psihološki trenutek je boljši, ni pa stanje v moštvu idealno, saj imamo še vedno kar nekaj težav s poškodbami. Manjkajo nekateri pomembni člani moštva, ki jim želim, da bi se čim prej vrnili. Mi, ki smo zdravi, pa moramo ostati zdravi in poskrbeti, da bo cilj dosežen.”

Med sobotnim dvobojem bomo videli tudi neposredno soočenje učinkovitih napadalcev, na drugi strani bo naš dober znanec Etien Velikonja.
“Bil je tukaj, ko sem bil mlad in mi je pomagal, ko sem prihajal v člansko moštvo. Vesel sem zanj, da se je vrnil na tako uspešen način, z zadetki. Toda v soboto me zanima samo zmaga Maribora. Vemo, kaj moramo storiti. Nekaj smo se naučili iz spomladanskega dela prejšnje sezone, ne bomo ponovili napak. Vračamo se v ritem, zavedamo se pomembnosti vsake tekme in gremo po nove 3 točke.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16