Članek
V sobotni dvoboj z Gorico (začetek ob 17:00) s precej spremembami, tudi na klopi
POVRNITI DINAMIKO
Trenerjeva navodila med tednom na treningih, med tekmo zaradi kazni na tribune
Foto: Grega Wernig
Znova je sobotno popoldne rezervirano za 90 minut v Ljudskem vrtu. In znova začenjamo zadnji napovednik pred tekmo s pogledom na seznam poškodovanih. Se kdo vrača?

“Dobra novica je, da so zdravi Šuler, Viler in Milec, o možnostih za nastop pa je še prezgodaj govoriti. Ne želimo prehitevati. Seveda bi radi bili v popolni zasedbi, toda fantje, ki dobijo priložnost, jo morajo izkoristiti. In nekateri jo ob odsotnosti igralcev, ki so pred tem več igrali, zelo dobro izkoriščajo,” pravi trener v pričakovanju kroga št. 22.

Naslednji tekmeci so nogometaši Gorice, ki prihajajo v Ljudski vrt precej spremenjeni. Tudi z novim trenerjem.
“Ponavadi opravimo analizo nasprotnikov na podlagi njihovih prejšnjih tekem, ob tem pa se zavedamo, da je proti nam zgodba skoraj vedno drugačna. Prepričan sem, da bodo Goričani postavljeni v srednji obrambni blok, ob naši pričakovani pobudi jih bomo skušali potisniti bližje njihovim vratom. Ne pričakujem drugačne tekme, kot smo jih običajno vajeni v Ljudskem vrtu. Gostje bodo ob organiziranem branjenju iskali svojo priložnost iz hitrih prehodov. Če bodo naredili kaj drugega, bi bili presenečeni, a tudi zadovoljni, saj bi to pomenilo, da bomo imeli nekaj več prostora za naše napadalne akcije. Skušali bodo zadeve reševati moštveno, mi pa moramo prebiti ta blok. Bo pa naloga zahtevna, tega se dobro zavedamo.”

Pri iskanju poti do mreže bosta ob poškodovanih manjkala tudi Hotić in Pihler zaradi kazni.
“Na zadnjih desetih uradnih tekmah smo zmagali osemkrat. Vmes so se postave spreminjale, imamo pa jasno zastavljen načrt. Proti Aluminiju smo odigrali slabše, kot bi morali, vendar smo zmagali, ko smo se spet držali načrta. Zaradi njihove postavitve in specifike igrišča je bilo težko priti do priložnosti, zato smo začeli igrati drugače, kot smo predvideli. Ko smo popravili zadeve, je bilo v 2. polčasu boljše. Tudi na tej tekmi to mora obveljati. Na domačem igrišču, v boljših razmerah, verjamem, da bomo povrnili dinamiko in našli ustrezne rešitve proti obrambi tekmecev,” poudarja Darko Milanič, ki je opravil z moštvom zaključne priprave, ne bo pa mogel voditi tekme. Zaradi kazni, ki je prispela med tednom na klubski naslov v povezavi z dogajanjem po tekmi v Kidričevem (odziv na sojenje), bo v soboto le na tribuni. Vlogo prvega trenerja bo prevzel Saša Gajser.

Maribor – Gorica. V soboto ob 17:00.23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16