Članek
Moč vijol’čnega kolektiva znova prišla do izraza, Saša Gajser o nadomeščanju trenerja in uspešnem sodelovanju
ZNAMO SE PRILAGODITI
Foto: Grega Wernig
Brez devetih igralcev zaradi poškodb ali kazni, tudi brez glavnega trenerja. Pa je znova prišla do izraza moč vijol’čnega kolektiva. Mi skupaj eno smo v najprimernejši obliki, ob zelo pomembnem trenutku.

Darko Milanič je moral ostati na tribuni, brez stika z moštvom. Saša Gajser je tokrat prevzel glavno vlogo ob robu igrišča: “Moram povedati, da bi bil bolj vesel, če bi bil šef na klopi. Ni isto, ko je trener v svoji vlogi, ali če ga ni. Pomagal je športni direktor, trudil sem se opraviti svoj del naloge. Morali smo se prilagoditi in smo se. Fantje so odgarali tekmo, navijači pa so bili fantastični. V trenutkih, ko so začutili, da nam ne gre vse, kot smo si želeli, so nas podprli. Treba jim je pripisati zelo pomemben delež, mi pa smo zadovoljni, da smo dosegli naslednji cilj. Vmes ni steklo na tisti želeni način in fantje so se odzvali na pravi način, z bojevitostjo in taktično disciplino.”

Pri sestavljanju moštva je bilo treba upoštevati, da je bil seznam manjkajočih še daljši kot prejšnji vikend (Šuler, Viler, Milec, Mlakar, Vrhovec, Bajde, Uskoković, Hotić, Pihler). 
“Tudi tukaj je bil najpomembnejši pravi odziv. Imamo fante, ki zavzeto trenirajo in imajo kvaliteto. Tisti, ki manj igrajo, so zdaj dobili priložnost in dokazali, da so vredni mariborskega dresa. Treba je priznati, da je Gorica odigrala dobro tekmo, v 1. polčasu nismo prišli v prazne prostore, a smo nato našli prave rešitve. Ne smemo pa si več dovoliti, da po vodstvu z 2:0 pridemo v situacijo, ko bi se lahko zapletlo.”

Pogled na lestvico je po sobotnem razpletu še lepši, ušli smo na +10.
“Nogomet je tako nepredvidljiv, da se lahko hitro kaj zgodi. Tega ne bomo dovolili, zato se ne oziramo na lestvico. Delali bomo naprej na enak način in zdaj se že začenjamo pripravljati na derbi. Verjamem, da smo na pravi poti do tja, kamor si vsi želimo. Se pa zavedamo, da boj za prvaka še zdaleč ni odločen. Škoda, da smo ostali brez Klinarja, ki si je prislužil 4. rumeni karton, bo pa se morda že vrnil Milec.

Termin derbija v Stožicah: sobota, 20:30. Pred naslednjim izzivom pa si zaključni del in dodaten opis zasluži Marcos Tavares. Kako kapetanovo postavljanje novih in novih mejnikov doživlja Saša Gajser?
"Težko je povedati nekaj, kar že vsi ne bi vedeli. Ogromno pomeni za ta klub in to dokazuje iz dneva v dan. Ne samo na tekmi, tudi na vsakem treningu. Marcos je naša živa legenda, pri teh letih vztrajati na takem nivoju vztrajati in odigrati 500 tekem za naš klub je izjemen dosežek. Enkrat ga bomo vsi pogrešali, upam, da šele čez 10 let."
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4