Članek
Kapetan o rekordu, ki ga še ni bilo in ga dolgo ne bo
SRCE JE BILO HITREJE
"Užival sem od 1. do 500. tekme in veselim se vsake naslednje"
Foto: Grega Wernig
“Toliko tekem je že za menoj, a priznam, da je srce ob podelitvi, pred začetkom bilo hitreje. Čustva so bila močna, še zdaj težko rečem vse, kar čutim. Izjemno sem počaščen in vesel, da sem lahko odigral 500 tekem skupaj s soigralci v mojem najljubšem dresu. To je darilo od Boga zame in zelo, zelo čustven dogodek. Užival sem od 1. do 500. tekme in veselim se vsake naslednje,” o novem mejniku Marcos Tavares, ki je jubilej proslavil na najlepši način: z zmago in novim zadetkom.

Številke premika navzgor tudi pri golih, sobotni ima oznako št. 148 v PLTS. Z glavo, po nebeškem skoku.
“Najprej je treba omeniti, da je Kolmanič poslal izreden predložek. Zelo sem vesel, da tudi mladi fantje dobro igrajo in nam pomagajo v tako pomembnih trenutkih boja za naslov prvaka. Iz lepe podaje sem moral poskrbeti za lep gol. Ko je žoga prihajala k meni, sem rekel, ta je moja, bom zabil. In sem (smeh).”

Da je bila sobota popolna, smo poskrbeli še za povečanje prednosti. Ob pravem trenutku, pred derbijem.
“Izkoristili smo poraz prvih zasledovalcev in prišli na +10, ampak to ne spreminja razmišljanja. Prvenstvo še ni odločeno, pred nami so številne zahtevne preizkušnje. Res smo še pridobili na motivaciji in energiji, smo pa dovolj izkušeni, da dobro vemo, kakšna je edina pot. Hitra, dobra regeneracija in s popolno osredotočenostjo v derbi. Težka tekma bo, a imamo čas za temeljite priprave. Gremo v Ljubljano z željo, da zmagamo.”

Derbi bo v soboto, 16.3., ob 20:30.
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4