Članek
S trenerjem o izkušnji s tribune in spodbudnih pripravah na derbi
RAJE SEM OB IGRIŠČU
Darko Milanič in Saša Gajser: v soboto znova sodelovanje na klopi
Foto: Grega Wernig
Priprave na derbi so že v polnem zamahu. Vijol’čni utrip v pričakovanju sobotnega dvoboja vodilnih z vsemi najaktualnejšimi informacijami preverjamo v pogovoru s trenerjem, ki ga moramo tokrat začeti z nenavadno izkušnjo prejšnjega vikenda. Kako je bilo spremljati tekmo s tribune?

“S popolnoma drugačnimi občutki. Razumljivo sem bolj vajen biti ob robu igrišča s fanti. Ta navada je tako močno prisotna, da mi je bilo nenavadno tako daleč, brez neposrednega stika z moštvom in se dejansko že veselim naslednje tekme, ko bom lahko spet na klopi. Moram iskreno priznati, da mi ni bilo všeč na tribuni,” pojasnjuje Darko Milanič, ki je moral prestati kazen prepovedi vodenja dvoboja z Gorico.

“Načrt je uresničen, fantje so dobro opravili in še drugič zapored zmagali. Nasprotniki so se pokazali kot trd oreh. Znova se je izkazalo, da je slovenska liga zahtevna. Vsakič se pokaže, da je vsega v tekmah. Dobrih faz našega moštva, faz, ko nasprotnik nekaj naredi. Je zahtevno, a smo na dobri poti. Osvojili smo zelo pomembne 3 točke, najpomembnejše pa je, da smo ohranili oz. še povečali prednost pred nasprotniki. V tem delu sezone so zmage na takšen način, v obdobju, ko se posvetiš temu, da zmaguješ, še dodatno pomembne.”

Na derbiju se trener vrača na svoje mesto, spodbudne pa so tudi novice s treningov. Seznam poškodovanih se je zmanjšal, morda se do sobote še kdo vrne tudi na igrišče.
“Delovno ozračje je spodbudno, nikomur ni nič težko. Verjamem, da bo vse dobro potekalo in se bomo ustrezno pripravili. Ter šli v derbi – na puno! Število fantov, ki so v nogometnem treningu, se je bistveno popravilo. Zdaj delamo na tem, da bi jih usposobili za nastop na naslednjih tekmah. Imajo nekaj premora za seboj, vendar je dobro, da so zdravi. Priključili so se Viler, Milec in Šuler. Mlakar in Vrhovec še ne, vadita po individualnem programu, tako kot Uskoković, Bajde in Cotman. Vračata se po kazni Hotić in Pihler, tako da gremo v derbi v večjem številu kot v prejšnjo tekmo. Predvsem pa zelo motivirani, samozavestni.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
58
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10