Članek
Aleksander Rajčević, sinonim za derbije: pripravlja se na nastop št. 29
VSAK JE NEKAJ POSEBNEGA, NA 200%
“Morda nam Stožice res ustrezajo, upam, da bo tako tudi v soboto"
Foto: Grega Wernig
Dovolj je reči derbi. Posebni občutki na igrišču in na tribunah. Med odštevanjem do naslednjega v nizu pogovor z enim izmed najizkušenejših v vijol’čni slačilnici. Nagradno vprašanje: koliko derbijev je doslej že odigral Aleksander Rajčević?

“Uf, bi moral pošteno razmisliti. Res težko vprašanje... Precej jih je bilo,” pravi dolgoletni steber obrambe, ki se pripravlja na svoj derbi št. 29 (ligaški, pokalni ali dvoboji za superpokal). Med dosedanjimi jih je 14 odigral v Ljubljani, kjer je odšel z igrišča 5x kot zmagovalec in le 3x kot poraženec. Tudi statistika prejšnjih obračunov pomeni dober obet pred naslednjim gostovanjem.

“Morda nam Stožice res ustrezajo. Dobro odigramo tekme tam, oddelamo vse, kar se dogovorimo, igra nam steče in se res pogosto vračamo domov z nasmehom. Verjamem, da bo tako tudi v soboto.”

Med spomini na derbi imata posebno mesto tudi dva, na katerih se je vpisal med strelce.
“Ko je na sporedu derbi, je to zame nekaj posebnega. Prav tako za vse soigralce, ozračje v slačilnici je odlično in gremo na 200%. Nekaj časa jih nisem igral in veselim se nove priložnosti, če jo dobim. Jasno je, da nas kot vedno čaka zahtevna preizkušnja. Treba je odigrati, kot da gre za evropsko tekmo, z neizmerno energijo in velikim motivom. Spomini na številne prejšnje derbije so prijetni, morda pa so najslajši tisti, ko zmagaš z enim golom razlike. Ne bi imel nič proti, če bi se takšen scenarij ponovil tudi v soboto.”

V spomladanskem delu 3 tekme, 1x brez dobljenega zadetka. Med derbiji v Ljubljani z Rajčevićem v enajsterici pa doslej že 7x.
“Upam, da bomo zadržali ničlo v obrambi tudi tokrat. Nam obrambnim igralcem veliko pomeni, ko ni treba po žogo v mrežo. Škoda, da nismo uspeli vzdržati do konca proti Gorici, vendar smo zmagali in poskrbeli za povečanje prednosti, tako da ostaja pozitivna ocena.”

Vseh 270 minut nadaljevanja prvenstva v štoperski navezi z Ivkovićem, z dobrim sporazumevanjem in učinkom.
“Kot celotna ekipa smo dobro uigrani, to je zelo opazno. V obrambi smo odigrali že v različnih postavitvah in nismo imeli težav s prilagajanjem. S Sašo se dobro ujameva in ni razloga, da se ne bi uspešno sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.”

Soboto čakamo s +10. Nov uspeh bi pomenil tudi nov korak v boju za naslov…
“Ne bi rekel, da bo razplet derbija odločil o naslovu, saj je še daleč do konca prvenstva. Lahko pa s pametno, zavzeto igro naredimo velik korak k uresničitvi cilja. Ne glede na stanje na lestvici se bomo temeljito pripravili, ne bomo šli na igrišče z mislijo o prednosti. Verjamem, da se bomo vrnili v Maribor s pozitivnim rezultatom, se po tekmi veselili skupaj z znova velikim številom naših navijačev v vijol’čnih sektorjih in z dodatnim zadovoljstvom šli na premor.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10