Članek
Naprej po vijol’čni poti, naslednja postaja Krško (sreda, 16:45)
LE EN POGOJ: MOŠTVENO IN ODLOČNO
Amir Dervišević: "Zavedamo se, da Krško zmore več in se bo treba močno potruditi"
Foto: Grega Wernig
Režim pred potjo v Krško kot pred Kranjem. Popoldanski trening dan pred tekmo in odhod proti prizorišču. Skupaj v karanteni, za zaključni del priprav in oskrbo igralcev, ki še imajo nekaj zdravstvenih težav.

“V primerjavi s sobotnim dvobojem smo izgubili dva igralca, Pihler in Šuler ostajata doma zaradi dobljenega udarca oz. zvina gležnja. Vračata pa se v kader Viler in Milec, ki sta v soboto načrtno dobila premor. V Krško gremo v dobrem razpoloženju, zaporedni zmagi nam morata dati potrditev, da to, kar počnemo, je edina pot. Res gre za dvoboj prvega in zadnjega, toda po mojem mnenju tekmec ne sodi tja. Krško je zelo neposredno pri napadanju, branijo drugače kot Triglav, v bloku, ki ga postavijo in so pri tem zelo vztrajni. Triglav je zaradi pozitivnih rezultatov bolj igriv, Krško pa zaradi bremena boja za obstanek, razumljivo, v povsem drugačni situaciji, a moramo razmišljati le o naši pravi podobi. Toda le pod enim pogojem: naša kvaliteta bo prišla do izraza, če bomo znova tako odločni in moštveni,” o vijol’čnem režimu Darko Milanič, ki po prestrogi izključitvi po zmagovitem zadetku ni mogel s klopi do konca voditi dvoboja proti Triglavu.

“Do tega medijskega termina pred treningom še nismo dobili nobenega obvestila o morebitnih ukrepih, niti obrazložitve, zakaj sem bil izključen. Pričakujem, da ne bom kaznovan, saj nisem žalil ali rekel kaj neprimernega. Le dvakrat sem ponovil besede ‘Nič ni rekel’. Če bom kaznovan, se mi bo zgodila krivica in upam, da mi bo omogočeno, da vodim moštvo v Krškem.”

Med igralci, ki so prispevali delež k zaporednima zmagama, je Amir Dervišević. Nazadnje tudi z dvema asistencama, Ivkoviću s kota, Mlakarju med igro.
“Kot je dejal trener, to smo potrebovali, da pridemo do zadetka iz prekinitev. Ko Sale odpre tekmo, se običajno dobro razplete. Bili smo nevarni, imeli veliko udarcev proti vratom, tudi po zaslugi Mlakarja, ki se je vrnil in naša naloga je, da ga izkoristimo na najboljši način, dokler je še tukaj (smeh). Vedno skušam pomagati ekipi in me veseli, da smo uspeli priti tudi z mojima podajama do uspeha ter še dodatno prijetnejšega ozračja v slačilnici,” prvi asistent lige poudarja vijol’čni utrip v pričakovanju naslednje tekme.

Ob +10 na lestvici kot dobra popotnica tudi pogled na rezultate zadnjih treh gostovanj v Krškem: 3 zmage (0:5, 1:2, 0:2).
“Dokler se zmaguje, je vse super. Toda prejšnje v Krškem in tudi zadnji tekmi proti Muri ter Triglavu niso več v mislih, znova nas čaka zahtevna tekma. Lestvica morda v spodnjem delu ni takšna, kot bi morala biti. Zavedamo se, da Krško zmore več in se bo treba močno potruditi. Tekmecem so točke nuja v boju za obstanek, a jih moramo osvajati tudi mi. Gremo po novo zmago in proti našemu cilju, naslovu prvaka.”

Trener kaznovan, tekmo bo vodil Gajser
Pozno popoldne pa je na klubski naslov prispel sklep o odločitvi disciplinskega sodnika, ki je kaznoval Darka Milaniča z eno tekmo prepovedi vodenja moštva (obrazložitev: "nešportno vedenje ob protestiranju zoper sodniško odločitev"). To pomeni, da bo njegovo vlogo za dvoboj v Krškem prevzel Saša Gajser.

Krško – Maribor. Krog št. 26, sreda, 16:45.

1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0