Članek
Znova prišla do izraza moč vijol'čnega kolektiva
KO ODLOČA MOŠTVENA TAKTIKA
Blaž Vrhovec: "Vedno je lepo zadeti, toda pomembne so le 3 točke"
Foto: Grega Wernig
Uspešna serija se nadaljuje. Tretja zaporedna zmaga, doslej v prvenstvu skupaj že osemnajsta in ob tem že dvanajsta tekma, po kateri smo šli z igrišča brez prejetega zadetka. Krško smo premagali tudi tretjič v sezoni, tretjič brez pobiranja žoge iz mreže.

“Te številko veliko povejo in pomenijo. Fantje dobro trenirajo, odgarajo tekme in trud je poplačan. Bila je zahtevna preizkušnja, saj je nasprotnik stal nizko in se branil. Težko je prebiti takšno postavitev, ko poskušaš vse narediti, da zabiješ gol, nasprotnik pa ima nekaj več prostora, da kaj naredi iz protinapada. Cilj je dosežen, škoda le, da nismo zadeli še drugič, saj bi bila tekma boljša za nas, bolj mirna,” je novo uspešno misijo na poti do končnega cilja opisal Saša Gajser, ki je drugič to pomlad zaradi (pre)stroge kazni za Darka Milaniča vodil moštvo ob robu igrišča.

V boju za naslov je breme večje, toda naloge so dobro razporejene, moštvo pa je z zadnjimi rezultati pridobilo tudi tisto dodatno mero samozavesti.
“Maribor ima vedno pritisk, s tem smo se moramo soočati. Morda je to tudi prav, saj iz tega potem izvlečemo največ. Igra včasih ne steče, kot bi si želeli, toda moštvena taktika je zelo pomembna in to smo znova dokazali. Ekipa ima veliko kvalitete, ampak odloča moštvena taktika, kajti osvojiti prvenstvo je maraton. En igralec ne more sam osvojiti naslova, pomembni so vsi. To dokazujemo tudi z menjavami, ko fantje, ki niso takoj v začetni enajsterici in potem med sezono dobijo priložnost, potrjujejo, da si zaslužijo dres Maribora.”

Eden, a tri točke vreden gol, je iz akcije po podaji, ki jo je tokrat Amir Dervišević prispeval z roko, zabil Blaž Vrhovec: “Med video analizo tekem Krškega smo videli, da mečejo dolg avt, pa smo rekli, zakaj ne bi poskusili še mi. Uspelo nam je, vesel sem gola, vedno je lepo zadeti, toda pomembne so le 3 točke, ki grejo z nami v Maribor. In niz, ki se nadaljuje. Vsaka tekma, ko gre za naslov, je zahtevna. Morali smo biti potrpežljivi, z natančnostjo pri podajah, da preprečimo protinapade. Odigrali smo moštveno, na koncu je svoje dodal še Pirke v vratih in cilj je dosežen.”

Dva dni premora in naprej v vijol’čnem ritmu. V soboto se vračamo v Ljudski vrt.
“Moramo nadaljevati v tem ritmu. Dogovor pred tekmo je bil, da se dobro pripravimo in se ne obremenjujemo z drugimi zadevami. Krško je v težki situaciji, se bori za obstanek, vendar ne obupuje in igra dobro. Znova smo bili brez trenerja in smo se morali prilagoditi, nadomestiti smo morali tudi odsotnost nekaterih igralcev. Treba se je bilo potruditi, zmagali smo, zdaj je na vrsti dobra, hitra regeneracija in v soboto spet – na puno!”

Maribor – Domžale. Sobota, ob 16:45.
1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0