Članek
V dvoboj z Domžalami (Ljudski vrt, sobota, 16:45) z boljšim izhodiščem, a z nespremenjeno miselnostjo
ČE JE 12 ALI 1, OBNAŠAMO SE ENAKO
Aleksander Rajčević: “Imamo svojo pot, vemo, kakšen je naš končni cilj"
Foto: Grega Wernig
Oddelanih 26 krogov, zaključne priprave na 27., ko bomo znova v popolni zasedbi. S trenerjem na klopi, ki je bil v Krškem drugič to pomlad zaradi kazni na tribuni.

“Proti moštvu, ki je v zadnjih tednih spremenilo DNK in ga je težko premagati, so fantje odgarali, Saša Gajser je znova dobro opravil svoje delo. Videl sem dogajanje iz drugega zornega kota, ki ti prinaša nova spoznanja, zdaj pa je čas, da bomo ponovno skupaj, ob igrišču,” pravi Darko Milanič, ki mu je najtesnejši sodelavec na klopi ob zadetku v Krškem namenil posebno proslavo.

“Med zadevami, ki so zelo pomembne, je medsebojno zaupanje. Takšna komunikacija je bila posledica zadetka, saj smo ga zabili na način, kot smo želeli.”

Želena medtem postaja tudi kadrovska situacija, z vse manj težav s poškodbami.
Mešanović dobro napreduje, naslednji teden bo najbrž že v kadru. Šuler je v petek opravil prvi nogometni trening, obetavne so tudi napovedi pri Pihlerju, tako da Uskoković ostaja edini, ki bo manjkal dlje časa in se skupno stanje izboljšuje.”

Vijol’čni načrt za Domžale, ki prihajajo v soboto brez kaznovanega Ibričića?
“Ibričić jim je pomemben člen, o tem ni dvoma. Ob njegovi odsotnosti bodo drugačni, a v svoji prepoznavni podobi. Ne moremo mimo dinamike in načina igre, ki ga gojijo: globina, vtekanje, raznovrstno branjenje. Čaka nas zahteven dvoboj proti živahni, agresivni ekipi. Ko govorimo o drugih, ne pozabljamo na naše kvalitete, bo pa izrednega pomena v tej seriji, ko imamo za seboj več tekem kot nasprotniki, fizično in mentalno vse opraviti na najvišjem nivoju.”

Aleksander Rajčević je odigral v spomladanskem delu vseh 8 tekem, 7 prvenstvenih in pokalno. 9. nastop pričakuje z drugačnim izhodiščem ob še večji prednosti na lestvici, a z nespremenjeno miselnostjo: “Imamo svojo pot, vemo, kakšen je naš končni cilj. Če imamo 12, ali 1 točko prednosti, se obnašamo enako in tako se bomo tudi v prihodnje. Gremo naprej s popolno osredotočenostjo na vsako naslednjo tekmo, saj namen še ni dosežen.”

Dosedanja osredotočenost je izjemna: veliko pove podatek, da smo v prvih treh tretjinah prvenstva 100-odstotni proti moštvom, ki so na zadnjih štirih mestih. 12 tekem, 36 točk. Naslednji nasprotnik sodi med najzahtevnejše tudi zaradi speficičnega sloga igre.
“Vemo, da so neugodni tekmeci. Še posebej dobro vedno igrajo v Ljudskem vrtu. Treba se bo znova potruditi in verjamem, da bomo nadaljevali našo uspešno serijo. Tekme z njimi imajo podoben potek, skušajo nas pritisniti visoko. Trener nas bo znova ustrezno pripravil, v klubu je poskrbljeno za ustrezno regeneracijo, dobre temelje smo postavili že med pripravami in zato uspešno prestajamo ta ritem.”

Krog št. 27. Maribor – Domžale. Ljudski vrt, ob 16:45.

1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0