Članek
Pogled z igrišča po Rudarju in pred Muro x2: Jan Mlakar
UJELI SMO RITEM, GREMO NAPREJ
"V Mursko Soboto v sredo, kot da ni prednosti, kot da začnemo z 0:0"
Foto: Grega Wernig
4/4. Z Rudarjem smo opravili za letošnjo sezono, v velikem slogu. S 100% izkupičkom.

“Dobra in zahtevna tekma. Ne glede na to, da smo imeli igralca več, nam to ni olajšalo naloge. Imeli smo precej priložnosti, z nekaj več sreče bi lahko prej zabili in odločili tekmo, a je zadostovalo za pomembno zmago,” v pogledu z igrišča na novo v nizu uspešnih predstav Jan Mlakar.

“Če bi v 1. polčasu zabili še 1 gol, bi bilo lažje nadaljevati. Tako pa smo morali vztrajati in ostati na pravem nivoju. Gostje so po izključitvi bolj zgostili prostor in vedeli smo, da moramo igrati 100-odstotno naprej, drugače nas lahko kaznujejo. Kar jim je tudi uspelo, z zmanjšanjem na 1:2, a smo se dobro odzvali. Morda smo vmes nekoliko stopili s plina, ko ne bi smeli.”

Ob treh zadetkih tudi dve vratnici, 1x so milimetri Jana ločili, da bi se enajstič v letošnjem prvenstvu vpisal med strelce.
“Ni mi šlo. Pri tem poskusu sicer ni veliko manjkalo, a bom novo priložnost iskal že na naslednji tekmi.”

Serija traja in traja, bližamo se uresničitvi cilja...
“Super. Dobro nam gre, ujeli smo ritem in komaj čakamo naslednje tekme. Spet smo v seriji petih tekem v dveh tednih, toda potrjujemo kvaliteto, širino kadra in verjamem, da bomo uspešni še naprej.”

Zdaj 2x zapored v Mursko Soboto. V sredo za finale pokala, v nedeljo za nov korak k naslovu prvaka.
“Najprej razmišljamo le o pokalni tekmi. In kot da ni prednosti, kot da začnemo z 0:0. Samo s takšno miselnostjo lahko pridemo v finale.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21