Članek
Potrjujemo naslednjo kadrovsko novico za novo sezono
ŠPIRO PERIČIĆ V VIJOLIČASTEM DO 2022
Foto: Grega Wernig
Tekmovalno smo v finišu sezone 2018/19, organizacijsko že s pripravami na novo sezono. Potrdimo lahko še eno kadrovsko novico iz Ljudskega vrta, po Andreju Kotniku je naš novi član za nove, naslednje izzive Špiro Peričić, 25-letni branilec Mure.

“Ni imel pogodbe za naslednjo sezono, kar je bilo nekoliko presenetljivo in smo izkoristili priložnost, da ga pripeljemo v naš klub. Špiro Peričić je podpisal 3-letno pogodbo, verjamemo v fanta. Smo v boju za dve lovoriki, najbolj pa nas zanima tretja, ki je najbolj pomembna,” je ob sklenitvi dogovora pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Špiro Peričić, hrvaški nogometaš, ki po dolgoletnem igranju pri mlajših selekcijah Hajduka ob prestopu k članom ni dobil prave priložnosti, je imel najpomembnejši postaji v domovini pri Slaven Belupu in Cibalii. V letošnji sezoni je bil naš tekmec na nasprotni strani (za Muro je odigral 22 tekem v PLTS), od poletja z velikim motivom začenja novo poglavje: “Dobil sem ponudbo, nisem še imel sklenjenega dogovora za naprej in smo se hitro dogovorili. Maribor bo velik izziv zame, pripravljen sem na novo vlogo. Zahvaljujem se za zaupanje Mariboru, prav tako pa tudi Muri, saj je za menoj uspešno leto v Murski Soboti, z rednim igranjem in zelo dobrimi rezultati moštva. Spoznal sem ligo in te izkušnje mi bodo olajšale prilagajanje na novo okolje. Seveda pa se zavedam, da je Maribor posebna zgodba, najvišja stopnička za nogometaša v Sloveniji in med najvišjimi tudi v širšem prostoru v tej regiji. Do konca sezone sem igralec Mure, na voljo trenerju in moštvu, nato pa bodo vse misli usmerjene k delu ter dokazovanju pri verjamem novemu slovenskemu prvaku.”35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21