Članek
Med dvojnim programom v tem tednu najprej po pokalni finale (Mura - Maribor, Fazanerija, sreda, 19:30)
NE BOMO BRANILI PREDNOSTI
Foto: Grega Wernig
Preklop z ligaškega na pokalno tekmovanje, v zanimivem tednu, ko gremo dvakrat v Mursko Soboto. Najprej v boj za finale pokala.

“Zahtevna tekma bo. Igramo proti zelo dobro organizirani ekipi, s katero smo se letos pomerili že dvakrat in obe tekmi sta bili zanimivi, polni ritma. Prepričan sem, da bo tudi tokrat tako. Nasprotnik ima jasno izraženo strategijo, kar počnejo v svojem načinu, delajo dobro. Sploh proti moštvom, ki imajo vlogo favorita, igrajo lažje,” pravi Darko Milanič v pričakovanju dvoboja z Muro, ki ga čakamo z golom prednosti (za 1:0 je v Ljudskem vrtu zadel Dino Hotić).

“To nam omogoča pripravo na določen način, a ne prinaša lažje naloge. Ne zanašamo se na prednost in je ne bomo branili. Vemo, da moramo zabiti, sposobnost imamo. Dobro je, da izhajamo iz pozitivnega niza in smo v tekmovalnem ritmu, ki nam ustreza. Se bo pa treba močno potruditi, odigrati taktično dobro in tekaško na limitu, da bi izpolnili cilj o uvrstitvi v pokalni finale.”

Spodbuden je tudi pregled zdravstvenega stanja: razen Luke Uskokovića, ki mora na operacijo ahilove tetive, so vsi igralci v delovnem ritmu. Nov izziv čaka v dobrem stanju tudi Amir Dervišević: “Dnevi po zmagi so vedno prijetni. V prvenstvu smo naredili nov korak k cilju, a je zdaj fokus na pokalu. Dobro se poznamo, predvsem pa se dobro zavedamo, kako zahtevna bo tekma proti Muri. Jeseni smo na prvenstvenem gostovanju izgubili in zdaj je treba pokazati drugačno, tisto našo pravo podobo. Čaka nas pravo nogometno ozračje, videli smo, da bo postavljena tudi dodatna, montažna tribuna. To bo vsem le še dodaten motiv."

Dvojni program ne pomeni različne obravnave, priprave na pokalno preizkušnjo se ne razlikujejo od prvenstvene.
“Do nedelje je še daleč. Želimo dvojno krono, zato nas najprej zanima le pokalna tekma. O pripravah na nedeljsko, ko zaključimo sredino. Tekmeci bodo zelo agresivni, dobro pripravljeni. A smo pripravljeni tudi mi. Proti Rudarju smo imeli veliko udarcev, priložnosti. Smo v dobri formi, nevarni z različnih položajev in gremo po finale. Gremo na puno!”

Mura – Maribor. Povratna tekma polfinala pokala Slovenije. Fazanerija, sreda, 19:30.
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21