Članek
Trenerjev pogled na uvrstitev v pokalni finale
VESELI NAČIN, KAKO NAM JE USPELO
Alexandru Cretu z najlepšim darilom za 27. rojstni dan
Foto: Grega Wernig
Finale. Z 2:1 v skupnem seštevku, z dvema evrogoloma in nadzorom dogodkov na igrišču skozi obe polfinalni tekmi.

“Zabili smo res 2 fantastična gola, toda če ne bi bili pripravljeni tako oddelati, odigrati tako taktično dobro, nam ne bi uspelo. Poleg dveh izrednih golov je treba izpostaviti, da smo bili moštveno zelo dobri,” je ob napredovanju v finale, ko bomo skušali osvojiti skupaj že 10. pokalno lovoriko, poudaril Darko Milanič.

“Prvi polčas je bil popolnoma na naši strani, ko smo zlahka prihajali pred kazenski prostor in imeli kar nekaj zaključkov. Potem je bilo nekaj začetnega pritiska z njihove strani, a smo se ga hitro otresli in zabili ob pravem trenutku.”

Avtor odločilne poteze je bil Dare Vršič, ki je v vmesnem obdobju imel manjšo minutažo, a se je ob ponujeni priložnosti odlično odzval.
“V določenih fazah tekmovanja vsi ne morejo redno igrati, potrebujemo pa tudi nekoga, ki je vmes imel manj priložnosti. To je naš način. Niso prazne besede, da za uspešno sezono potrebujemo vse igralce. In so vsi pomembni. Zato z njimi delamo in tudi če vmes nekoliko manj igrajo, jih pripravljamo za trenutke, ko bodo na igrišču.”

Želje o dvojni kroni po nadaljevanju uspešnega niza ostajajo uresničljive.
“S tem, ko smo uspeli priti v finale, je jasno, da nam je cilj osvojiti 2 naslova. Vesel sem uvrstitve v finale in zaslužene priložnosti, da se borimo še za eno trofejo. Predvsem pa spoznanja, na kakšen način smo prišli do finala. Ko se fantje niso samo držali dogovora, ampak so v vseh pogledih pokazali, da obvladajo.”

Mura pa tudi po uspešno opravljeni nalogi ostaja v fokusu: znova se vračamo v Mursko Soboto v nedeljo, na prvenstveni obračun.
“Tudi tekma v nedeljo bo zelo zahtevna, saj nas znova čaka dobro, resno moštvo. Moštvo, ki ima ta svoj način, ko jim med igro ne smeš pustiti prav ničesar, saj lahko gre hitro kaj narobe. Prešteli se bomo, preverili v kakšnem stanju so fantje, ki so igrali in šli z veliko energije v tekmo. Vemo, kaj nas čaka, vendar želimo zmagati.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21