Članek
Dare Vršič o uspešni pokalni misiji in golu za večkratno predvajanje
ZA FINALE, A TUDI SAMOZAVEST
“Zdaj je spet fokus le na prvenstvu, še nekaj paketov po 3 točke potrebujemo"
Foto: Grega Wernig
“Muri v dveh tekmah nismo dovolili veliko. Razen tistih minut, ko so uspeli priti do nekaj udarcev, jim v taktičnem smislu nismo omogočili preveč resnejših situacij. Zasluženo gremo v finale in v boj z največjimi tekmeci za novo trofejo,” o uspešni pokalni misiji Dare Vršič, strelec gola, ki si ga je bilo vredno ogledati večkrat.

“Žoga se je odbila kar precej daleč od mene, a sem videl, da je veliko prostora in da nisem obkrožen z nasprotnimi igralci. Padala je, se lepo odbijala, ciljal sem tja in zadel, kot sem si želel.”

Trenutek mojstrovine ni samo za finale in TV-naslovnice, ima tudi dodatno osebno težo.
“Ta gol mi veliko pomeni za samozavest. Zelo sem vesel, da sem se vrnil nazaj v nogometno življenje in to me navdaja z optimizmom za prihodnje obdobje. Vesel sem, da sem prispeval delež k napredovanju. Lepo bo igrati derbi v finalu, toda do tja je še daleč.”

Pokalni razplet 30.5., do tedaj pa še 8 finalnih tekem v drugačni obliki...
“Zdaj je spet fokus le na prvenstvu, še nekaj paketov po 3 točke potrebujemo do uresničitve cilja. Naslednjič že v nedeljo, ko se vračamo v Fazanerijo po nov uspeh. Vsaka tekma je zgodba zase, kot finale pred velikim finalom. Pokalna izkušnja je pozabljena, vemo, kaj nas čaka ob vrnitvi v Mursko Soboto. En poraz ni spremenil razmišljanja ali pokvaril ozračja, znova bo na tribunah veliko gledalcev, na igrišču pa motiviran nasprotnik. V nedeljo bo še težje kot v sredo. Morali bomo biti na visokem nivoju in se zelo potruditi za zmago.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21