Članek
Kdo je edini igralec v ligi, ki je doslej odigral vseh 2520 minut? Saša Ivković.
VSE ZA MOŠTVO IN PRVO TROFEJO
"Vesel sem tega podatka in zaupanja, predvsem pa, da ni poškodb"
Foto: Grega Wernig
Za nami je 28 krogov in v ligaškem tekmovanju je trenutno 6 igralcev, ki so zbrali po 28 nastopov. Samo eden med njimi pa je bil na igrišču ves čas. 28x od prve do zadnje minute. Skupaj 2520. Saša Ivković.

“Vsak nogometaš rad igra, o tem ni dvoma. Če je le mogoče, čim več. Vesel sem tega podatka. Trener mi zaupa, s soigralci se odlično razumem, predvsem pa me razveseljuje spoznanje, da ni poškodb. To je najpomembnejše,” o nevsakdanjem dosežku rekorder po minutaži v letošnji sezoni.

Vrstni red po tem kriteriju je Saša Ivković 2520, Dejan Petrovič 2497, Tilen Mlakar 2404, Osuji 2401, Josip Tomašević 2400… Za najučinkovitejšega branilca v ligi ni premora.
“Rad bi nadaljeval v tem nizu. Te dni smo se pogovarjali s soigralci, da je najlepše v tem obdobju, ko smo spet v ritmu dveh tekem tedensko. Res je zahtevno in bolj naporno za vsakega posameznika, a vsi smo najbolj zadovoljni, ko se tekme vrstijo ena za drugo. Težko je, toda z odlično regeneracijo, kar nam omogočajo v klubu, ostajamo pri močeh. V finišu sezone bo ritem zelo zahteven, a sem pripravljen na nove napore.”

Naslednja priložnost za novih 90 minut v nedeljo, znova proti Muri.
“Zagotovo bo tekma zahtevna, kot vse prejšnje. Ne gre pričakovati nič lažje naloge, vmesna uvrstitev v pokalni finale ne vpliva na nedeljsko izhodišče. Treba bo znova odigrati zelo dobro in z velikim motivom. Imamo širok kader, veliko igralcev, zdaj so skoraj vsi zdravi, pripravljeni. Kdorkoli bo dobil priložnost, jo bo izkoristil. Vajeni smo tega ritma, ampak je tudi Mura pokazala, da lahko poseže po rotacijah in se znajde v takšnih situacijah, tako da ta prednost ne bo odločilna.”

12 točk pa ostaja prednost na lestvici, 8 krogov pred zaključkom prvenstva. Izhodišče je odlično, toda odštevanja do konca še ni…
“Gremo v vsako naslednjo tekmo, kot da je zadnja. To je naše vodilo v celotnem obdobju in tako bo do konca sezone. Smo na dobri poti, toda zavedamo se, da delo še ni opravljeno.”

Saša Ivković bo imel v spomladanskem finišu še en dodaten motiv: doslej v karieri še nima trofeje...
“To je tudi eden izmed mojih ciljev, odkar sem se začel ukvarjati z nogometom. Prej v Srbiji nisem imel te možnosti, da bi se boril za trofeje. Ob prihodu v Maribor sem vedel, da lahko uresničim tudi to željo. Storil bom vse, da pomagam moštvu najprej do osvojitve naslova prvaka in pokalnega zmagovalca, potem pa imam še eno željo. Da bomo uspešni tudi v evropskem tekmovanju.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21