Članek
Vrnitev v Mursko Soboto z enakim motivom (nedeljski prvenstveni dvoboj z Muro ob 16:00)
SREDA POZABLJENA, CILJ JE JASEN
Darko Milanič: "Podobno bo, zanimivo na igrišču, z energijo na tribunah"
Foto: Grega Wernig
Iz Murske Sobote domov, po dobri regeneraciji in znova temeljitih pripravah pa nazaj v Mursko Soboto. Po pokalni na prvenstveno tekmo, že šesto v letošnji sezoni.

“Zavedamo se, da ne bo nič drugačna kot prejšnje. Zanimiva na igrišču, z energijo na tribunah. Ta naboj oz. njihova energija je pripeljala do tega, da smo odigrali v prejšnjih tednih 3 zelo zanimive tekme in verjamem, da bo podobna tudi zaključna,” v napovedniku nedeljskega dvoboja z Muro (Fazanerija, 16:00) Darko Milanič.

S trenerskega stališča, koliko je drugače pripravljati moštvo na drugi zaporedni obračun z istim nasprotnikom?
“Samo drugače. Ni niti lažje, niti težje. Skozi te medsebojne 3 tekme letos oz. 5 v celotni sezoni imamo veliko odgovorov, kaj in kako. Potem pa je vsaka tekma zgodba zase in je vse odvisno od tega, kako natančen si v izvedbi, pri podajah, kako ti uspevajo sprejemi. Ob natančnosti na igrišču potrebujemo tudi ustrezno mentalno pripravo na tekmo. Ne smemo pozabiti, da smo bili v sredo popolnoma osredotočeni, pripravljeni opraviti tekaški del, ves čas odločni, brez spuščanja rok in takšni moramo biti tudi v nedeljo.”

Še 8 tekem, še 720 minut v boju za naslov prvaka.
“Osredotočenost na naslednjo tekmo je tako velika, da ne smemo razmišljati o matematiki. Želimo osvojiti 3 točke na vročem, zahtevnem terenu, na katerem se je treba močno potruditi, da dosežeš namen.

V sredo smo prepričljivo potrdili uvrstitev v finale, kakšen bo nedeljski načrti? Tudi s kakšno rotacijo?
“Morali smo oskrbeti nekaj manjših ran, bilo je nekaj udarcev, tudi s treninga. Fantje trenirajo na polno in se vmes tudi kaj zgodi. Večkrat sem že dejal, da se včasih pri izbiri začetne enajsterice ali taktične postavitve prilagajamo tudi glede na posamezno tekmo ali tekmeca. Verjamem, da nam bo spet uspelo najti pravo rešitev in postavo, ki bo dosegla namen.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21