Članek
Iz Murske Sobote s točko, grenkim priokusom in mešanimi vtisi
O SOJENJU POSNETEK, O SEBI ANALIZA
Prekršek za izključitev?
Foto: Grega Wernig
Dogajalo se je marsikaj. Tudi zadeve, ki se ne bi smele. Zato pri običajnem pogovoru s trenerjem po neobičajni tekmi najprej vprašanje, kako analizirati nedeljsko popoldne v Fazaneriji, ko ne moremo mimo škandaloznih odločitev sodnika Mateja Juga ob prestrogih izključitvah najprej Aleksa Pihlerja in nato še Dareta Vršiča?

“Dejansko je zelo težko analizirati tekmo. Če odmislim dogajanje v zadnjih desetih minutah, bi jo lahko. Če bi bilo treba opisati končnico, ocene ni treba podajati, ker je vse jasno. Dovolj si je ogledati posnetek,” je po dvoboju z Muro, ki smo ga končali z devetimi igralci, poudaril Darko Milanič.

Če ostanemo pri tekmovalnem delu, do 85. minute, so vtisi mešani.
“Tekmo smo začeli zelo dobro. Da bi bili res odlični, nam je manjkalo odločnosti v zaključnem delu akcij, boljših sprejemov, morda kdaj udarec namesto podaje. Žal smo obakrat pri pozitivnem rezultatu imeli napačno razmišljanje. Razmišljanje, da lahko ugajamo in pokažemo nekaj več. Ta tekma ni bila za pokazati nekaj več, ampak za odgarati in iz tega potem doseči nekaj pozitivnega. Pri obeh golih se nam je zgodilo zelo podobno, popustili smo v natančnosti in pri tem, kaj bi morali početi. Proti tekmecu, ki nam povzroča kar veliko težav, smo ob vseh zapletih osvojili točko, vendar je ostal grenak priokus zaradi te epizode na koncu.”

Pozitiven vidik kroga št. 29: podaljšana je serija neporaženosti.
“Ne smemo pozabiti, da imamo za seboj izjemno serijo. Zavedamo se tudi, da se moramo iz tega, kar se je zgodilo po obeh vodstvih, nekaj naučiti in se tudi bomo. Če odmislimo to obdobje, ko smo sprejemali napačne odločitve, pa je pot prava. Imamo zdaj že res dolgo serijo tekem brez poraza in smo na tem povprečju točk, ki nas pelje k cilju.”

Naslednja preizkušnja na poti do cilja bo hitro na vrsti, že v sredo. Vse pozitivne in negativne trenutke bo treba ekspresno odmisliti, v Ljudskem vrtu nas čaka prvomajski dvoboj z Aluminijem.
“Časa bo res izredno malo. Za nami je fizično in mentalna zahtevna tekma, a nam ne preostane nič drugega, kot da poskrbimo za optimalno regeneracijo in se osvežimo, kolikor je mogoče. Drugačna tekma bo, nasprotnik ima drugačen način kot Mura, vendar bodo vse moči usmerjene v zmago.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21