Članek
Pogled športnega direktorja na nedeljskih 90 oz. pestrih skupaj 180 minut v Fazaneriji
TO JE TO, EVROPSKI NIVO
"Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah drugače presodil, ni šlo za namero"
Foto: Grega Wernig
Strast, čustva, goli, evrogoli, polne tribune. Žal pa tudi odločitve, ki niso sodile med elemente spektakla. Pogled športnega direktorja na nedeljskih 90 oz. pestrih skupaj 180 minut v Fazaneriji.

”Res smo uživali v tem tednu, na dveh zanimivih gostovanjih. Odigrali smo dve tekmi na evropskem nivoju, se uvrstili v finale pokala in osvojili novo pomembno točko v boju za naslov prvaka, pohvaliti pa je treba obe ekipi. Po 30 letih v nogometu lahko rečem, da sem v Murski Soboti užival v nivoju nogometa in ozračju na stadionu. Znova se je izkazalo, da nas le Mura lahko v slovenskem prostoru spravi do limita, v veliki meri po zaslugi njihovega trenerja, ki se je vseh najpomembnejših nogometnih zakonitostih, kako tekmovati, naučil v našem klubu. So edina ekipa, o kateri moramo razmišljati pri pripravi strategije. Čestitam Muri, njihovim navijačem na kulisi na tribunah in vsem našim navijačem, ki so nam znova pomenili veliko podporo. Odigrali smo dve pravi, evropski tekmi. Videli smo vse, kar lahko nogomet ponudi na najvišjem nivoju,” poudarja Zlatko Zahovič.

Žal pa pri pozitivnem opisu dogajanja ne moremo mimo sojenja…
“Drži. Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah naših igralcev drugače presodil, vendar je treba izpostaviti, da mu verjamemo. Menim, da niti pri eni niti pri drugi odločitvi ni šlo za namero, ampak trenutek, v katerem se človek lahko odzove tako ali drugače. Nogomet je strast, vsi udeleženci so pod pritiskom, s povečanim srčnim utripom. Matej Jug je impulziven in je tako ravnal. Toda bil sem v bližini, oddaljen le nekaj metrov in pri nobeni situaciji ne moremo govoriti o nameri. O tem sem prepričan. Kar velja za sodnika, velja tudi za igralca. Verjamem tudi Vršiču in Pihlerju, zato odgovorno trdim, da pri njunih potezah ni bilo prisotne nobene namere.”

Grenak priokus pri sodniškem kritriju je postal še močnejši, ko so bili le nekaj minut pozneje očitno oškodovani tudi nogometaši Krškega. Proti Olimpiji.
“Poteze Slavka Vinčiča pa je brezpredmetno komentirati.”

Vstopamo v maj in obdobje odločitve. Športni direktor v napovedniku vijol’čnega finiša ne skriva optimizma.
“Ekipa deluje zanesljivo, prepričljivo. Z določenimi plusi in minusi se bori za obe lovoriki z vsemi močmi. To me navdušuje. Našim navijačem lahko obljubimo, da se bomo borili za uresničitev cilja do zadnjega atoma moči. Naslednjič že v sredo v Ljudskem vrtu, samo skupaj eno smo. To je to, kar želimo gledati s strani naše ekipe, z zelo malo lepotnimi popravki glede mentalnega preklopa je to Liga prvakov. Material je, taktična kultura je spet prisotna na najvišjem mogočem nivoju. Sem neizmerni optimist.”35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21