Članek
Prvi maj bo deloven, začenjamo zadnji mesec sezone. Maribor - Aluminij (Ljudski vrt, ob 17:00)
VSE PODREJENO ZMAGI
Blaž Vrhovec: "Ni popuščanja, vemo, kaj moramo storiti"
Foto: Grega Wernig
Vijol’čni finiš sezone, novo poglavje. Vstopamo v zadnji tekmovalni mesec sezone 2018/19. Prvi majski dan bo deloven, rezerviran je za krog št. 30. Maribor – Aluminij. Ljudski vrt, začetek ob 17. uri.

“Glede Aluminija ne bom rekel nič novega, če izpostavim, da je pokazal veliko dobrega med sezono. Kažejo stabilnost, sledijo svoji strategiji, ne popuščajo v svoji nameri. K temu dodajmo, da so kot klub iz neposredne bližine vedno še dodatno motivirani proti nam. Njihove dobre trenutke je že občutila marsikatera ekipa, morali bomo biti zelo dobri in natančni v naši izvedbi. Ob svojih značilnostih pa tudi omogočajo nasprotniku nekaj prostora in treba bo izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Gremo v boj odločno, z jurišem proti njihovim vratom od prve minute,” o hitrem preklopu k naslednjemu izzivu Darko Milanič.

“Imeli smo samo 2 dni premora. Nekaj možnosti, da kaj spremenimo, imamo. Moštvo bo treba sestaviti brez Vršiča in Pihlerja, ki sta bila izključena na zadnji tekmi (Vršič je dobil eno tekmo prepovedi igranja, Pihler zaradi predkaznovanosti dve), zagotovo bosta manjkala Uskoković in Šme, ostali pa so v delovnem ritmu. Nekateri fantje, ki so imeli vmes daljši premor, so na meji priključitve. Videli bomo, kakšno je stanje pri tistih, ki so imeli na prejšnjih tekmah največ obremenitev in se ustrezno odzvali. Imamo možnost prilagoditve, toda želimo zmagati in vse bomo podredili temu, da zmagamo.”

Za igralce je to obdobje, ko ni premora. Obdobje dobre regeneracije in popolne osredotočenosti na tekmovalni program. Blaž Vrhovec po zaporednih dvobojih v Murski Soboti in pred vrnitvijo v Ljudski vrt: “Za dobro tekmo sta vedno potrebna dva. Oboji smo bili na visoki ravni, bili sta zanimivi tekmi in zdaj želimo nadaljevati v tem ritmu. Aluminij vedno sodi med najbolj neugodne nasprotnike, čeprav imamo v letošnji sezoni proti njim pozitiven izkupiček. Dobro pa se spomnimo, kako so nam pred tem že znali zagreniti življenje. Tudi prva tekma v Ljudskem vrtu jesenskega dela je bila zahtevna, čeprav smo hitro povedli, smo imeli veliko dela na poti do zmage. Ritem je zahteven, a smo ga vajeni. Vsi, ki bomo v kadru, se zavedamo, kaj moramo storiti. Ni popuščanja, v mislih je le to, kako osvojiti tri točke.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21