Članek
S trenerjem o zmagi dvojnega pomena
MIRNI V IGRI, KONKRETNI PRED GOLOM
Luka Zahović zadel 3. proti Gorici in skupaj 13. v letošnjem prvenstvu
Foto: Grega Wernig
Še en pomemben korak proti cilju. Na terenu, ki nam zelo ustreza, saj smo v Novi Gorici na prvenstvenih gostovanjih zmagali že petič zapored (2:4, 0:3, 0:6, 0:3, 1:3). Ob tem pa zaokrožili dve zaporedni sezoni s 100-odstotnim izkupičkom proti Goričanom.

“V zadnjem času igramo res zelo dobro proti Gorici, kar pa ni povezano z igrami nasprotnika. Tudi tokrat smo odigrali dobro tekmo, začeli s hitrim golom, ki nam je pomagal v igri. Trenutke, ko so bili gostitelji nevarni, smo med tekmo dobro preživeli in si v svojih napadalnih akcijah ustvarili številne priložnosti. Morali bi še kakšno izkoristiti, a je bil tretji gol dosežen ob pravem času,” je Darko Milanič opisal novo uspešno predstavo v novogoriškem športnem parku, ki bi lahko bila odločena že do odmora.

“Prednost bi morala biti po prikazanem v začetnem delu dvoboja višja. V drugi polčas smo hoteli na takšen način, kot smo končali prvega, a se je nasprotnik boljše postavil, mi pa smo bili vmes nekoliko površni in nismo povezali igre, kot bi morali, vendar je tudi to sestavni del igre. Smo pa potem imeli lep zaključek, s precej kombinatorike in dovolj kakovostnih rešitev za vrnitev domov s tremi pomembnimi točkami.”

Za 21. ligaško zmago sta tokrat zadela oba napadalca.
“To je cilj, da vidimo napadalce, jih pošiljamo v priložnosti. Jan in Luka sta dobro sodelovala, bila ob učinkovitosti živahna v igri. Kot moštvo pa smo znova imeli mirnost, ki jo izzžarevamo na gostujočih igriščih. To moramo zadržati in poskrbeti, da bo tako tudi na domačem terenu, kjer bi se morali dobro počutiti, a včasih po koncu tekme ni tako. Tukaj potrebujemo večje ravnovesje.”

In zdaj derbi. Poseben derbi, ki že lahko odloči boj za prvaka…
“Sem še pod vtisom te tekme, a se zavedamo, da po počitku moramo hitro nabirati energijo in napolniti akumulatorje, če se lahko tako izrazim, za tekmo, ki nas čaka. Za igralce, klub in naše navijače bo izrednega pomena. Energija bo prava, o tem ni treba dvomiti in gremo po naslov! Dovolj bo časa med tednom za temeljite priprave. Čaka nas ena nova zgodba derbijev, v kateri imamo ob prednosti na lestvici nadzor nad situacijo in bomo naredili vse, da bi slavili skupaj z navijači.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21