Članek
Odštevanje do sobotnega spektakla...
DERBI. SOBOTA. LJUDSKI VRT.
Derbi. Strast, čustva, polne tribune. Nepozabni spomini. Med odštevanjem do sobotnega spektakla so tukaj še najpomembnejše informacije pred derbijem. Tekma ob 17:45, vrata stadiona odpiramo ob 16:15. 

Vstopnice
Predprodaja v Vijol'čni Bajti (Tyrševa ulica 1 in Mercator center Tabor II) in prek spleta tukaj. Zaradi velikega zanimanja se splača pohiteti, številni sedeži so že zasedeni.
Vzhod je razprodan, na voljo še karte na zahodni tribuni, ki bo tokrat v celoti vijol'čna (gostujoči privrženci bodo nameščeni na severu), severni in tribuni jug.

Cene:
Odrasli: 16 EUR 
Do 15 let: 8 EUR 
Jug s člansko izkaznico: 5 EUR
Jug brez članske izkaznice: 12 EUR

Družinski sektor (vzhod, A), odrasli: 13 EUR 
Družinski sektor, U-15: 6 EUR

Personalizacija
Pristojni organ je za tekmo predpisal odlok o personalizaciji. Vstop bo mogoč s predložitvijo osebnega dokumenta in vpisanimi podatki na vstopnici.

Prometni režim
Na dan tekme bo treba upoštevati tudi prometne informacije, s spremenjenim režimom okoli stadiona (popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice)

Brezplačni avtobusni prevoz
Ob predložitvi vstopnice za derbi na vseh avtobusnih linijah mestnega prometa, ki vozijo v, iz ali skozi mestno središče ali bližino stadiona, od 16. ure do konca voznega reda.

Ne pozabimo

- ob povečanem obisku je treba upoštevati različna navodila za čim večje udobje. Priporočljivo je priti na stadion čim prej. Ljudski vrt bo odprl vrata ob 16:15. Zaradi preverjanja dokumentov in drugačnega režima vstopa se je priporočljivo hitreje odpraviti na tribune. Da se izognemo gneči pri vhodih in smo z moštvom že na ogrevanju.

- Ljudski vrt je brezgotovinski stadion in kupovanje hrane ter pijače ali navijaških artiklov na stadionu ni mogoče z gotovino. Veljajo osebne bančne kartice (med temi imajo dodatne ugodnosti imetniki Mastercard in Maestro kartic), Vijol’čna predplačilniška kartica NK Maribor (nalaganje gotovine na kartico je mogoče v Vijol’čni Bajti ali na Polnilnicah, nameščenih na stadionu), nakupi pa so mogoči tudi ob naloženi vrednosti na sezonsko vstopnico NK Maribor ali člansko izkaznico Viole Maribor.

#MiSkupajEnoSmo

35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21