Članek
Jan Mlakar z dvojnim motivom v vijol’čnem spomladanskem finišu
PRVO TROFEJO ŽELIM ŽE V SOBOTO
"Ne razmišljamo o slavju, naše delo še ni končano"
Foto: Grega Wernig
Vijol’čni maj. Dnevi odločitve v boju za naslov prvaka. V derbi z odlično popotnico, med zadnjo preizkušnjo pred spektakularnim dvobojem v Ljudskem vrtu je moštvo odlično opravilo nalogo v mestu vrtnic.

“Dobro smo šli v tekmo, hitro zadeli. Prvič in še drugič, škoda, da nismo ob vseh priložnostih zabili še kakšen gol v prvem polčasu, a smo zasluženo prišli do vodstva z 2:0, kar nam je olajšalo nalogo v nadaljevanju. Goričani so vmes morali igrati bolj napadalno, s tem pa nam ponudili več prostora, ki smo ga znali izkoristiti,” pravi Jan Mlakar, dvakratni strelec iz Nove Gorice, ki je zabil prvenstvena zadetka št. 11 in 12.

Centimetri pa so ga ločili do redko videnega dosežka, hat-tricka v enem polčasu.
“Tista vratnica mi je preprečila načrte, toda nič za to. Vemo, kakšni so rezultati 2:0. Vedeli smo, da moramo biti previdni in se ne smemo sprostiti. Pomembno je, da smo tudi po vmesnem njihovem zadetku imeli dober odziv in zmaga je bila povsem zaslužena. Zmaga, ki nam prinaša posebno priložnost. Kaj je lahko lepšega kot osvojiti prvenstvo na derbiju…”

Kar smo si želeli, smo naredili. Prva priložnost za zadnji korak se ponuja prav v derbiju. Napadalec, ki se poleti seli v Premier League, pa ima v boju za uresničitev cilja še dodaten motiv.
“Zame je to posebna situacija. Nimam še nobene trofeje v karieri, tako da se veselim tega trenutka. Upam, da se bo zgodil že v soboto. Toda ne razmišljamo o slavju, naše delo še ni končano. Ne glede na prednost moramo ostati zbrani, popolnoma osredotočeni na tekmo. Čaka nas zahtevna naloga, ki pa jo verjamem lahko uspešno opravimo.”
35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
60
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
45
Rudar
42
Triglav
36
Gorica
31
Krško
21