Članek
S šampionskim trenerjem o vijol'čni šampionski miselnosti
TRDO DELO KOT EDINA POT
Foto: Grega Wernig
15. maj za 15. naslov državnega prvaka. “Kanta” se vrača domov, v Ljudski vrt. Kjer je bila najbolj pogosto in se najboljše počuti. Z velikim preobratom med tekmo v Celju in s potrditvijo vijol’čne šampionske miselnosti.

“Najbolj pomembno je, da je ta toliko želeni naslov končno tukaj. Zelo sem zadovoljen, ponosen na fante, saj je to, kar delajo, izredno. S to kompaktnostjo, željo, ki se kaže kljub tej nekakšni življenjski zgodbi, katera ni zmeraj samo pozitivna, nam je uspelo. In s trdim delom, ki je edina pot. Ne moremo pa v teh trenutkih slavja mimo pomena navijačev, ki so nam v veliko podporo, to se čuti. Velika hvala vsem,” v prvi šampionski izjavi šampionski strateg Darko Milanič, ki je moštvo že šestič vodil s klopi do zasluženega naslova.

“Zelo se spomnim prvega, ko so se nabrale prav posebne emocije ob dolgem čakanju. Potem pa se zmeraj spomniš tega, ki se je zgodil nazadnje. Ta dva sta mi izredno pri srcu in nekako trenutno na posebnem mestu, čeprav je jasno vsak uspeh močno zasidran. Cilj, ki je bil pred nami, je uresničen. Med sezono smo imeli veliko dobrih trenutkov, v skupnem seštevku smo dovolj prepričljivi, čeprav se je dogajalo marsikaj. Nekdo bi rekel, da je tukaj težko delati, a dobro, ker osvajaš lovorike.”

Čeprav je 15* potrjena, sezona še ni končana. Do konca ligaškega tekmovanja še 3 tekme. Najprej v soboto, ko pridemo v Ljudski vrt pozdravit prvake. Potem pa bo treba vzdrževati formo še do konca meseca in do finala pokala.
“Za nami je uspešna serija, kljub nekaterim težavam, ki so se nam vmes dogajale. Nujno je treba izpostaviti pomen trdega dela, do tega nismo prišli kar tako in naše 1. mesto je vse prej kot samoumevno. Močno se je bilo treba potruditi, včasih tudi potrpeti, zato je slavje še toliko slajše. Malo si lahko damo duška, se sprostimo po tem zadnjem koraku, potem pa že razmišljamo naprej. Najprej proti zaključku prvenstva in potem dobremu odzivu še na finalu pokala.”

Maribor, šampion! Petnajstič!!!
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8