Članek
Šampionski utrinki z igrišča: Martin Milec, Blaž Vrhovec & Jan Mlakar
ZBIRANJE TROFEJ V KRVI
"Naša letošnja zgodba še ni končana, gremo še po pokal"
Foto: Grega Wernig
Veselje, zasluženo. Prvenstvo št. 28 v samostojni Sloveniji, za Maribor pa naslov št. 15. Ciljno črto smo za 15. “kanto” presekali v Celju, s silovitim finišem in s tremi doseženimi zadetki v desetih minutah. O prvih šampionskih utrinkih z igrišča Martin Milec, Blaž Vrhovec in Jan Mlakar.

Martin Milec: “Pet let že nisem bil prvak, komaj sem čakal, da se tekma sploh začne. Tudi po dobljenem zadetku nisem nehal verjeti, moralo nam je uspeti. Pomemben je bil ta odziv po derbiju, vsi so nam stali ob strani, stopili smo skupaj, pokazali značaj in naslov je tukaj. Naslov, ki mi ogromno pomeni. Bil sem 5 let na suhem in zelo sem vesel teh trenutkov ponovnega, zasluženega slavja, med katerim imam posebno željo. Želim si tako dolgo ostati tukaj, da bo nad klubskim grbom še ena zvezdica. Do konca sezone pa smo si zastavili še en cilj, da bi v Celju proslavili še pokalno zmago.”

Blaž Vrhovec: “Žal nam je, da nismo zaključili zgodbe že na prejšnji tekmi. Zato je bila tokrat prisotna velika želja, da pokažemo, da je šlo za slab dan. S to željo pa smo izvedli preobrat in prišli do naslova. Maribor ima vedno zmagovalno miselnost, čeprav vmes ni šlo vse po naših načrtih smo verjeli in vedeli, da imamo to energijo. Našli smo jo in zasluženo slavimo. Naslov prvaka je nekaj najlepšega, kar lahko nogometaš doživi. Upam, da jih bo čim več tudi v nadaljevanju kariere. Slavje s soigralci in navijači takoj po tekmi je bilo res posebno, prepustili smo se čustvom. Zdaj moramo zbrano oddelati do konca še 3 zadnje prvenstvene tekme, potem pa imamo še en cilj. Finale pokala, kjer se želimo oddolžiti za poraz v derbiju.”

Imamo serijske zbiralce trofej, a tudi novince v tej vlogi. Jan Mlakar, prva trofeja v karieri: “Zdaj vidim, kako je nekaterim fantom, ki imajo že več naslovov. Čudoviti, res nepopisni občutki. Nedvomno ima ekipa v krvi to zbiranje trofej, sposobnost uresničevanja ciljev in sem vesel, da sem del tega. Spet smo pokazali ta naš kolektivni duh, ki nas krasi. Po izenačujočem golu smo dobili krila in odigrali res izjemen finiš tekme. Vsi smo imeli še dodaten motiv, morali smo se oddolžiti za spodletelo soboto, je pa naslov po prikazanem med sezono povsem zaslužen. Ob prihodu v Maribor sem dejal, da sem prišel osvojit prvo lovoriko. Uspelo mi je, a bi rad osvojil tudi še pokalno trofejo. Naša letošnja zgodba še ni končana, zato ostajamo do 30. maja osredotočeni na preostale obveznosti.”

Pozdrav prvakom v soboto v Ljudskem vrtu. Ob 17.30, Maribor - Triglav.

9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4