Članek
Tudi v pošampionskem ritmu brez pretiranega sproščanja
RESNO DO KONCA
Jasmin Mešanović: "Čeprav smo že prvaki, imamo dovolj razlogov za dokazovanje"
Foto: Grega Wernig
“Veseli smo, da smo naredili zadnji korak in prišli do naslova, temu primerno je bilo slavje. Fantje so si zaslužili, da se sprostijo in pozabavajo. To pa ne pomeni, da smo se preveč sprostili. V četrtek smo se že zbrali na popoldanskem treningu, za nami je petkov trening povsem v znamenju priprav na tekmo in zdaj so misli že usmerjene k boju za nove točke,” o pošampionskem utripu v Ljudskem vrtu Darko Milanič in nekoliko drugačnem ritmu.

“Smo že prvaki, seveda je drugače. Lahko se lotimo preostalih tekem na drugačen način, predvidevam, da nam bo to pomagalo s psihološkega vidika. Da bodo fantje igrali sproščeno, razigrano, a še zmeraj z namenom, da bi profesionalno opravili svojo nalogo. Ker nas na koncu sezone čaka še finale pokala, ne pride v poštev nobeno pretirano sproščanje. Na vseh tekmah bom izbiral najprimernejše kandidate za nastop.”

Pred nami sta še 2 tekmi na domačem igrišču, najprej proti moštvu, ki še ima tekmovalne cilje.
“Naslednja tekma proti Triglavu je specifična, zaradi krajšega časa za priprave po čustvenem trenutku v sredo. Do konca sezone pa je cilj, da ostanemo zdravi in pripravljeni na finale pokala. Borijo se za obstanek, imajo zelo dobro pomlad, lepo izhodišče in pričakujem tekmo, v kateri bo nasprotnik zbran, zelo motiviran. Ni razloga, da bi mi bili drugačni. Priložnost bodo dobili nekateri z nekoliko manj ritma, vendar so vsi zasluženo v našem kadru in motiv pri nikomur ne sme biti vprašljiv.”

Igralci ostajajo v delovnem ritmu. Jasmin Mešanović je v Celju odprl pot do preobrata in je pripravljen za finiš sezone: “Veliko mi pomeni ta naslov, v karieri se ne zgodi pogosto, da si prvak. Lepo je bilo proslaviti z navijači v Celju in potem ob vrnitvi po tekmi v Ljudski vrt. Prvi cilj je dosežen, imamo pa še drugega. Dovolj bo časa za pripravo na finale pokala, zdaj želimo v teh preostalih treh prvenstvenih tekmah potrditi, zakaj smo najboljši. Najprej že proti Triglavu. Psihološkega bremena boja za naslov ni več, toda moramo biti resni in jih oddelati še vedno po najboljših močeh. Čeprav smo že prvaki, imamo dovolj razlogov za dokazovanje na vsaki tekmi. Ni bojazni, da ne bi bili povsem osredotočeni na igro.”

Krog št. 34. Maribor - Triglav. Ljudski vrt, sobota, ob 17.30.


20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8