Članek
S trenerjem o dinamični tekmi, polni vsega, manj kot 72 ur po proslavi naslova
ČUSTVENI DNEVI PUSTILI POSLEDICE
Foto: Grega Wernig
Po zasluženem slavju ni bilo popolnega sproščanja. Po špalirju in prvi tekmi po osvojenem naslovu prvaka pestra tekma, najučinkovitejša to pomlad v Ljudskem vrtu.

“Zadeli smo 3x, kar je običajnih okoliščinah dovolj za zmago. Tokrat, žal, ni bilo. V tekmi polni preobratov smo dobro začeli, po hitrem vodstvu imeli pobudo s priložnostmi. Potem smo izgubili to nit v igri, gostje so izenačili, nato tudi povedli. Bila je prisotna energija na igrišču in tribunah, navijači so poskrbeli za odlično ozračje in res mi je žal, da nismo zmagali. Je pa treba priznati, da se je Triglav prikazal v res dobri luči,” o prvi pošampionski tekmi Darko Milanič, ki se je končala z delitvijo točk.

“Predvsem v 2. polčasu se je zelo razživelo. Napadali smo in iskali zmago, vendar so fantje težko dočakali konec tekme zaradi celotnega dogajanja v zadnjih dneh, v zadnjem tednu, ki je bil zelo čustven in je pobral veliko energije. Velikokrat se zgodi, da po osvojitvi naslova ne uspeš nadaljevati v zmagovitem ritmu in zdaj se je treba dobro pripraviti, ostati osredotočeni. Bliža se konec sezone in bo treba dobro razmisliti, kako ravnati do 30. maja.”

Pred finalom in bojem za dvojno krono sledi v sredo še en čustven trenutek, dvig pokala.
“To bo pravi trenutek, čakamo ga in se ga veselimo. Da fantje zasluženo dvignejo pokal in se skupaj z navijači poveselimo. Toda to še ne pomeni, da smo s tem svoje opravili. Po vsem, kar se je dogajalo, se bo treba dobro odpočiti, potem pa hitro obrniti k novim izzivom. Pred seboj imamo še en cilj, po dvigu pokala prvakom želimo tudi pokalno trofejo.”20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8