Članek
Po koncu sezone za vse še ni premora
REPREZENTANČNI NASTOPI
Foto: Grega Wernig
Medtem ko je moštvo na kratkih počitnicah pred začetkom priprav na novo sezono, še imajo nekateri naši nogometaši reprezentančne obveznosti.

Luka Zahović je edini predstavnik NK Maribor na seznamu slovenske izbrane vrste za kvalifikacijska dvoboja z Avstrijo in Latvijo, 7.6. v Celovcu ter 10.6 v Rigi. V Celovcu ni dobil priložnosti.

Kenan Pirić ima s selekcijo Bosne in Hercegovine 8.6. v boju za Euro 2020 gostovanje na Finskem, 11.6. v Italiji. Proti Fincem ni branil.

Jan Mlakar in Luka Koblar, ki se vrača v Ljudski vrt po posoji pri Aluminiju, sta bila med izbranci selekcije U-21 za prijateljski tekmi 7.6. s Švico v gosteh in 10.6. v Lendavi proti Gruziji. Žan Kolmanič se zaradi poškodbe ni mogel udeležiti akcije. Mlakar je proti švicarskim upom dosegel zadetek in igral do 90. minute, Koblar je bil na igrišču vso tekmo. Zaradi poškodbe Šporarja se je Mlakar preselil v člansko reprezentančno bazo, namesto v Lendavo bo odpotoval v Rigo.

Nardin Mulahusejnović je imel v tem terminu eno preizkušnjo z mlado reprezentanco BiH. Med dvobojem na Malti, ki se je končal 0:0, je igral do 68. minute.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
58
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10