Članek
Mitja Viler kot stalnica o stalnici poletnih priprav
NOVINCI SE BODO HITRO PRILAGODILI
Foto: Grega Wernig
O začetku novega poglavja z enim izmed najizkušenejših. V obdobju postavljanja temeljev in tudi že v pričakovanju prvega evropskega nasprotnika Mitja Viler verjame, da so vijoličasti lahko vsakomur kos. Novinci so se hitro vklopili v ekipo, vročina, ki spremlja uvodne aktivnosti, pa prav tako sodi k prilagajanju in ne povzroča pretiranih težav, saj bodo tudi prve tekme potekale v podobnih razmerah.

»Ljudje veliko govorijo o vročini, vendar pa se igralci pretirano ne oziramo na to, o tem veliko ne razmišljamo. Treningi so tem razmeram prilagojeni, seveda pa prej kot se pripravimo na vročino nam bo vsem lažje, kajti vemo, da bosta mesec julij in avgust prav tako zelo vroča,« Mitja Viler kot stalnica o stalnici poletnih priprav.

Glede na pretekla leta, je letos razlika ta, da je v klubu kar nekaj novih obrazov. Na začetku priprav štirje.
»Drži, to je res ena novost, saj so novinci običajno prihajali pozimi. Špiro in Andrej sta z nami že dva tedna, v klubu sta spoznala že vse, našla sta si stanovanja, tako da se počutita domače. Rok je domačin, pozna ideologijo kluba, pri njem s prilagajanjem ne bo težav. O prestopu Rudija se je govorilo že dva prestopna roka, zdaj je tukaj in se že počuti domače, precej igralcev pozna že od prej in verjamem, da je pripravljen z nami spisati novo zgodbo. S treningi in njihovo kvaliteto se bodo fantje najlažje vključili v ekipo.«

Po prvih treningih sledijo prve pripravljalne tekme, vse z namenom, da bomo pripravljeni na začetek evropskega popotovanja. V kvalifikacijskem bobnu je nekaj močnih tekmecev, tako da bo nekaj odvisno tudi od faktorja sreče.
»Že v prvem krogu je nekaj neugodnih možnih nasprotnikov, kot so prvaki Poljske, Romunije ali Madžarske. Za to, da dobiš nekoliko lažjega nasprotnika, absolutno potrebuješ nekaj sreče, vendar pa bomo že v prvem krogu pripravljeni na vse, da se slučajno kje ne zalomi. Nogomet po vseh državah postaja vedno bolj konkurenčen, razlike med klubi so vedno manjše, vsak morebiten nasprotnik pa ima svoje pluse in minuse. Mi bomo gledali najbolj na sebe, se dobro pripravili in verjamemo, da je potem vse mogoče.«
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4