Članek
Žreb v Nyonu: tekmec v 1. krogu islandski prvak Valur Reykjavik
SAMOZAVESTNO IN BREZ PODCENJEVANJA
Valur, prva v gosteh. Žreb v Nyonu je določil, da nas v začetku kvalifikacij za UEFA Champions League čaka prva ovira na Islandiji. Prva tekma bo 9. ali 10. julija, v Reykjaviku, povratna 16. ali 17. julija v Ljudskem vrtu.

Z žrebanjem 1. kvalifikacijskega kroga se je za nas začelo uvodno poglavje evropskega popotovanja v sezoni 2019/20. Pred plesom kroglic v Nyonu smo bili razvrščeni v skupino, iz katere so bili naši možni nasprotniki prvaki Poljske, Islandije, Severne Irske, Ferskih otokov in Lavije, Piast Gliwice, Valur Reykjavik, Linfield, HB Torshavn, Riga. Kot šesti izmed nenosilcev pa je bil v našo skupino uvrščen zmagovalec predkroga, kjer se bodo na turnirju v Prištini (med 25. in 28. 6.) pomerili Feronikeli (Kosovo), Lincoln Red Imps (Gibraltar), Tre Penne (San Marino) in FC Santa Coloma (Andora).

Prvi odziv po žrebu

Zlatko Zahovič: “Žreb je takšen, kakršen je. Prva zadeva, ki jo je treba izpostaviti in je izredno pomembna za slovenska moštva v evropskih kvalifikacijah, je - samozavest, samozavest, samozavest. Pri NK Maribor pa je enakega pomena tudi pravilo, da je podcenjevanje strogo prepovedano, ne glede na to, da smo v tem dvoboju favoriti. Če bomo te segmente dali skupaj, gremo naprej. Samozavestno in brez podcenjevanja bo naša osnova za kvalifikacije ter za vsako tekmo posebej.”

Darko Milanič: “Ker je bil v tej ožji skupini tudi bistveno močnejši nasprotnik za 1. krog, prvak Poljske, smo lahko zadovoljni z žrebom, toda moramo biti zelo spoštljivi do tekmeca, ki je prvak Islandije. Pred dvema letoma smo že imeli izkušnjo z islandskim prvakom, pozitivno, v tistih obeh tekmah smo pokazali več kvalitete, vendar predvsem zaradi spoznanja, da smo bili zelo dobro pripravljeni na dvoboj. Takšno načelo velja tudi tokrat, trenutni podatki so nam na voljo, osnovne informacije o moštvu Valurja imamo, sledi še natančna analiza. S tem je konec debate o žrebu, začenja pa se temeljita priprava na otvoritev sezone.”

Zmagovalec v Armenijo ali na Švedsko
Na sedežu Uefe smo bili v bobnu še enkrat; ob prvem so v sredo opravili tudi žreb 2. kvalifikacijskega kroga. Zmagovalec para Valur/Maribor se bo pomeril v nadaljevanju tekmovanja z uspešnejšim v dvoboju Ararat-Armenia FC - AIK Stockholm. Prva tekma (23./24.7.) v Reykjaviku ali Mariboru, povratna (30./31.7.) v gosteh.1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0