Članek
S trenerjem o ugotovitvah s tekme proti Akhmatu in najaktualnejših informacijah
NA DOBRI POTI IN ŠE Z NEKAJ POPRAVKI
Foto: Grega Wernig
Po seriji treningov v prekmurski pripravljalni bazi preverjanje uvodnih pokazateljev s “skokom” čez mejo. Ruski prvoligaš FC Akhmat Grozny, ki je na pripravah v Avstriji, je bil za to fazo zahteven, koristen tekmec.

“Priigrali smo si res veliko število priložnosti, rezultat bi lahko bil tudi drugačen. Videli smo veliko dobrih zadev, predvsem v fazi napada, nekaj pa tudi takšnih, ki jih moramo popraviti,” so trenerjevi vtisi z dvoboja proti v prejšnji sezoni osmi najboljši ruski ekipi, ki je močnejšo postavo imela na igrišču v 2. polčasu in prišla do zmage s 3:2.

“Po dosedanjih smernicah smo na dobri poti. Ekipa ohranja ambicioznost in delovno zagnanost, bo pa treba odpraviti določene pomanjkljivosti. Kar zelo moti, je spoznanje, da nekaterih izrazitih priložnosti ne izkoriščamo oz. jih zapravljamo na prelahek način, z mislijo, saj bodo prišle še kakšne. Nujno moramo obrniti ta trend.”

Od četrtka je vijol’čna četa popolnejša: pridružila sta se Luka Zahović in Kenan Pirić, ki sta imela daljši premor zaradi reprezentančnih obveznosti. Pirić takoj zraven tudi na trening, Zahović še ne, zaradi poškodbe aduktorja na reprezentančni tekmi v Latviji. Dino Hotić, ki je preventivno izpustil sredino tekmo, nima resnejših težav in že lahko nadaljuje z delom. Bo pa tudi v naslednji fazi priprav manjkal Rudi Požeg Vancaš, ki še ni začel s tekom in bo potreboval najdlje, da ujame tekmovalni ritem.

Do sobote ostajajo naša baza Moravske Toplice z okoliškimi igrišči, ko bo ta delovni cikel zaključen s tekmo proti poljskemu predstavniku v kvalifikacijah za Ligo Europa.
“Spet nas čaka zahtevna preizkušnja, Cracovia bo zelo dober test. Glede na to, da smo s tekmeci v podobni fazi priprav in časa ni veliko, je dobro, da smo takoj na visokih obratih in vrženi v to, kar nas čaka čez 3 tedne, ob začetku sezone," v poročilu o trenutnem stanju Darko Milanič.
1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0