Članek
Marcos Tavares na 12. poletnih pripravah z najljubšim klubom: o Islandcih, delovnem ritmu, novincih...
NAJ SE ZGODBA PONOVI
Foto: Grega Wernig
Intenzivno, zahtevno. Resno, odločno. Na puno! O utripu iz vijol’čne baze Marcos Tavares, ki je že na dvanajstih poletnih pripravah z najljubšim klubom.

“Vedno je zanimivo. Dela je veliko, tokrat je nekaj več poudarka na taktiki, da nove igralce čim prej vpeljemo v naše zahteve. Imajo talent, kvaliteto, delamo pa na tem, da bo celotna moštvena podoba takšna, kot mora biti. Da se bomo branili in napadali na visokem nivoju. Vemo, da bo v evropskem tekmovanju povsem drugačna zgodba, zato vse počenjamo z namenom, da bomo uspešni v začetnih kvalifikacijskih bojih. Letošnja pot bo zelo zahtevna, toda imamo cilj, vemo, kaj hočemo in zato vsak trening izkoristimo maksimalno,” pravi kapetan o delovnem ritmu v Prekmurju.

Z novinci je povezana še ena zanimivost: ne samo na terenu, dobro so opravili tudi krst drugačne vrste.
“Imamo ustaljeno navado, da novi igralci kaj zapojejo ob prihodu. Zdaj smo ves čas skupaj v pripravljalni bazi in je po večerji vsak dan nekdo imel kratek nastop. Niso samo dobri igralci, moramo priznati, da so tudi dobri pevci (smeh). Nasploh je ozračje super, pomagamo si na igrišču in izven igrišča, da bomo do prve uradne tekme na pravem nivoju.”

Do takrat še 4x90 pripravljalnih minut.
“Imeli smo zahtevno tekmo proti ruski ekipi, ki ima izkušnje, kvaliteto. Pokazali smo precej dobrih lastnosti. Če bi sodnik dosodil enajstmetrovko, bi se najbrž končalo 3:3. Manjkal je boljši rezultat, a smo že v drugi tekmi pogosto prihajali v priložnosti, kar je za to fazo zelo spodbudno. Zdaj sledijo še zadnji treningi in tekma v soboto, ki bo pomenila nov, koristen test. Potem pa nadaljujemo z zaključnim delom v domačem okolju, s popolnim fokusom na otvoritev sezone.”

Valur je že na programu analiz strokovnega štaba, za evropsko premiero velja najvišja možna stopnja zbranosti.
“Vsaka ekipa ima svoje značilnosti, v kvalifikacijah za Ligo prvakov ni slabih nasprotnikov. Vse bomo storili, da izločimo Valur. Zadnja izkušnja z islandskim nogometom nam je ostala v prijetnem spominu, naj se zgodba ponovi. Seveda pa se bo za uspeh treba močno potruditi. Naši tekmeci imajo prvenstvo v koledarskem letu in treba bo upoštevati spoznanje, da so že v tekmovalnem ritmu. Verjamemo vase, največ bo odvisno od nas. Smo optimisti, toda moštvu Valurja bo namenjeno spoštovanje in temeljita priprava.”
1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0