Članek
S trenerjem o večkratnem pomenu koristne preizkušnje proti Cracovii
PRESLIKAVA KVALIFIKACIJ
Foto: Grega Wernig
Vodstvo, prečka namesto povišanja vodstva, nedosojena enajstmetrovka pri 1:0, potem pa po devetih menjavah preobrat. Poljski predstavnik v kvalifikacijah za Ligo Europa je v končnici prišel do zmage s 2:1.

“Še ena koristna preizkušnja proti zahtevnemu nasprotniku z izredno fiziko. Gradimo na tem, kar smo počeli v obdobju do 65. minute, ko je bilo veliko dobrega. Kljub rezultatu smo na dobri poti. Bili smo takšni, kot moramo biti, saj v večjem delu dvoboja nismo dovolili tekmecem, da nas ogrozijo. Škoda, da sta se potem pri menjavi zelo na hitro zgodila negativna trenutka. Fantje so se potem odzvali in povezali nekaj dobrih akcij, vendar pozno. Moteče je, da se takoj ne pokaže ta ambicija in ne šele po negativnem dogodku. Skupni vtis pa ostaja pozitiven, saj je nekaj fantov že v zelo dobrem stanju,” pravi Darko Milanič, ki je v dvoboju s Cracovio že povečeval minutažo.

“Sobotna odpoved nam je nekoliko spremenila načrte in sem se odločil nekaterim igralcem nameniti več minut. Dobil bi jih tudi Milec, če ne bi prejel močnega udarca. Ne smemo pozabiti, da imamo nekaj sprememb v ekipi in se novinci še morajo ujeti s soigralci. Za to fazo, ko smo tako malo časa skupaj, s tremi novimi skupaj v enajsterici, ko še vedno čakamo, da se vrneta Luka in Rudi, je smer prava.”

Po testu proti ruskemu je bil tudi test proti poljskemu moštvu nadvse dobrodošel v več pogledih.
“Tekme, ki jih igramo zdaj na pripravah, so preslikava tekem, ki nas čakajo ob otvoritvi sezone. Trdi dvoboji, prekinitve, to nas čaka tudi v Evropi. Nujno je, da ne padamo, ostajamo na nogah, vzdržimo dvoboje in pričakujemo, da nas bodo napadli, pošiljali predložke, vtekali. Vse, kar se je danes zgodilo, sledi tudi v kvalifikacijah. Zato že mora biti prisotna miselnost, da se bo treba hitreje in boljše odzvati ob teh situacijah.”

Nadaljujemo na puno. V tem tednu še 2x90 minut, najprej v sredo v Slovenskih Konjicah proti Dravinji. V soboto pa novi mednarodni test proti češkemu prvoligašu 1. FC Slovačko.1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0