Članek
Kljub kakovostni razliki koristne ugotovitve testa št. 4 pred zahtevnejšim finišem priprav
DOBRODOŠLO ZA KOMBINATORIKO
Foto: Grega Wernig
Kakovostna razlika je bila, razumljivo, opazna, a je šlo na testu št. 4 za preizkušnjo večje razsežnosti.

“Veseli smo, da smo velikemu številu naših navijačev polepšali dan z udeležbo na proslavi. Ozračje je bilo super in skušali smo se oddolžiti na primeren način. Pristop je bil v redu, v težkih pogojih se je hitro videlo, da vročina močno vpliva na igro. Redko igramo na pripravah proti tekmecu nižjega ranga, tako da so si tokrat fantje lahko privoščili tudi več kombinatorike v napadu, kar je bilo dobrodošlo, preden se nadaljuje niz zahtevnejših tekem,” je dvoboj z Dravinjo opisal Darko Milanič, ki je poslal na igrišče drugačno enajsterico kot v ponedeljek proti moštvu iz Krakowa.

“Tista odpoved tekme, predvidene v soboto, mi je nekoliko spremenila načrte. Ker se bliža uradna premiera, že prilagajamo ritem in sem se odločil proti Cracovii nekaterim fantom nameniti več časa za igranje, tokrat pa drugim, da si porazdelimo minute. Potem pa bo v soboto proti češkemu predstavniku menjav manj.”

Še dve pripravljalni tekmi, potem pa zadnji teden aktivnosti do potovanja na Islandijo. Kakšen je trenutni vijol'čni utrip?
“Moramo se navaditi na nove igralce, oni na nas. Vsaka minuta, ki jo odigramo skupaj, je dobrodošla. Dobre zadeve gredo v pozitivno smer, vmesne negativnosti pa pomenijo opozorilo, ob katerem se moramo boljše odvzati. Druga polčasa proti močnim nasprotnikom sta pokazala, da smo lahko zelo dobri in da ne potrebujemo negativnega dogodka, preden se spet zganemo. Zato moramo v finišu priprav ostati zbrani ves čas pa in ostati v dobri fazi brez vmesnih negativnih trenutkov.”

Naslednji nasprotnik je 1. FC Slovačko, v prejšnji sezoni enajstouvrščena ekipa češkega prvenstva.1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0