Članek
Športni direktor o dosedanjem opravljenem delu in usmerjenosti k prvemu nasprotniku
Z OPTIMIZMOM PROTI ISLANDIJI
Mitja Viler in soigralci na visokih obratih s pravo vnemo
Foto: Grega Wernig
Še 10 dni do otvoritve sezone. Bliža se evropska premiera, aktivnosti potekajo na visokih obratih, pred moštvom je še zadnja pripravljalna preizkušnja (v sredo proti moštvu HNK Gorica) in potem zaključni del priprav na dvoboj z islandskimi prvaki. Med odštevanjem do začetka novega poglavja trenutek za pogovor s športnim direktorjem.

“Prvi del priprav smo oddelali vrhunsko. Ob visokih temperaturah in po novem konceptu dela smo lahko zelo zadovoljni s storjenim. Fantom ni lahko, ker je delovni ritem zahteven, z zahtevnimi tekmami proti ruskemu, poljskemu in češkemu prvoligašu. Opazno je, da so v tej fazi noge težke, kar je razumljivo, saj je način priprav na prvo tekmo v sezoni drugačen. Žreb nam je namenil nasprotnika v polnem tekmovalnem ritmu in potencialno drugega, ki je prav tako sredi tekmovanja. Delo je zasnovano pripravam na kvalifikacijske boje, tako da sem s prikazanim ob opravljenem delu zelo zadovoljen,” o dosedanjem prerezu priprav Zlatko Zahovič.

Nova vijol’čna zgodba je nekoliko drugačna, začela se je tudi s štirimi novinci.
“Novi igralci so potrdili, da imajo kvaliteto. Pripravljeni so nositi težo dresa in težo izzivov. Vnema in sprejemanje novih informacij sta na vrhunski ravni, kar nas navdaja z optimizmom. Njihove zmožnosti niso vprašljive in verjamem, da bo naša skupna zgodba zelo dobra.”

Zaključek junija, začetek julija. Obdobje, ko je že dovoljen pogled proti prvi tekmi sezone 2019/20.
“Prepričan sem, da bomo na prvo tekmo prišli pripravljeni na vse izzive, ki nas čakajo. Komaj čakamo začetek sezone. Ovire so Mariboru primerne, torej težke. Treba se bo prilagoditi na razmere specifičnega gostovanja na Islandiji, čaka nas tekma na umetni travi, a trenutna podoba moštva deluje zelo dobro. Kmalu bo tudi več svežine, brez težkih nog in lahko z zadovoljstvom, z optimizmom zremo proti otvoritvi sezone.”
1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0