Članek
Odlični dosežki vijol'čnih upov na turnirju Cristiana Ronalda na Madeiri
MARIBOR, PORTO, BORUSSIA DORTMUND...

  Vrstni red na turnirju U-11 na Madeiri bo zapisan med posebne mejnike in kot nova potrditev odličnega dela nogometne šole NK Maribor.

  Znova smo bili povabljeni na mednarodni turnir pod okriljem Cristiana Ronalda za mlajše selekcije v nogometnem kampu Nacionala in znova poskrbeli za izjemno promocijo nogometne šole NK Maribor. V ospredju je bila dragocena izkušnja, s primerjanjem z vrstniki z različnih koncev stare celine, a so naši mladi nogometaši dodali tudi odmevno rezultatsko nadgradnjo v močni konkurenci.

  Vse ekipe so se uvrstile med polfinaliste v posamezni starostni kategoriji, najuspešnejši pa so bili vijol'čni upi do 11 let, ki jih je vodil Jernej Repina. Tekmovanje so končali pred Portom in Borussio iz Dortmunda, v finalnem dvoboju so po velikem boju z vrstniki iz Porta v rednem delu igrali 1:1 in bili spretnejši, zbranejši pri izvajanju najstrožjih kazni. Selekciji U-9 in U-13 sta osvojili četrto mesto, igralce do 9 let je v odsotnosti Dragana Jelića vodil Žikica Vuksanović (sicer trener selekcije U-12), do 13 pa Marko Barun.

  Ob moštveni v Ljudski vrt tudi 3 prestižne posamične nagrade: Luka Topalović je postal najboljši strelec turnirja U-13, dosegel je 17 zadetkov, pri U-13 imamo tudi najboljšega vratarja – Marsel Pahič. Imamo tudi najboljšega igralca: v konkurenci U-9 je nagrado dobil Liam Kristan, čeprav je leto mlajši od preostalih udeležencev.

  Dosežki na Portugalskem ob koncu sezone pomenijo potrditev truda, prizadevnosti in najučinkovitejšo motivacijo za nadaljnje delo. Po kratkem premoru se kmalu tudi za nogometno šolo začenja projekt 2019/20. Z novo energijo in novimi motivi. V domači in mednarodni konkurenci.

  1.krog LESTVICA
  STRELCI
  Aluminij
  3
  Olimpija
  3
  Triglav
  3
  Celje
  1
  DNŠ Mura
  1
  Domžale
  1
  Rudar
  1
  Maribor
  0
  Bravo
  0
  Tabor Sežana
  0