Članek
S trenerjem v pričakovanju zadnjega testa pred potjo na Islandijo (sreda, 18:00)
GENERALKA V LJUDSKEM VRTU
"Imamo različne profile igralcev, tudi drugačen način igre"
Foto: Grega Wernig
Še 8 dni do odhoda na Islandijo, še 90 minut za preizkušanje igralnih rešitev. V prejšnjem tednu smo imeli povečan obseg tekem in cikel zaključili z dvobojem proti 1. FC Slovačko.

»Začeli smo solidno, potem pa imeli nekaj taktičnih težav in preveč tekli za žogo. Ko smo prenesli težišče igre in spremenili način, je bilo okej. Imeli smo dve izraziti priložnosti (Mešanović, Kronaveter) v prvem, preko Ivkovića še v drugem polčasu, žal pa je nespretni zadetek pripeljal do tega, da nismo zmagali. Ne glede na rezultat je bilo za to fazo dovolj dobrih zadev. Ko je nasprotnik takšen, kot so bili Čehi, je tekma trda in je potrebna povečana mera bojevitosti. Nekateri so odigrali zelo dobro, nekateri tokrat slabše. Stremimo k temu, da fantje dobijo čim več minut in gremo naprej po predvidenem načrtu,« v opisu sobotnega testa Darko Milanič, ki bo v novem delovnem tednu imel več kandidatov za treninge s polno obremenitvijo.

Trenutne informacije o stanju poškodovanih: »Zahović je začel z lažjim tekaškim treningom po treh tednih premora. Požeg Vancaš je opravil zadnji test in se bo v ponedeljek pridružil moštvu, predvidoma tudi Milec, ki je ves prejšnji teden moral mirovati zaradi poškodbe mišice. Od ponedeljka bosta oba z nami, počakati pa še moramo na Koblarja in Uskokovića.«

Pred dvobojem z Valurjem je predvidena še ena tekma, tokrat v Ljudskem vrtu proti hrvaškemu prvoligašu HNK Gorica. V sredo, z začetkom ob 18. uri.
»V sredo imamo še zadnjo tekmo, svojevrstno generalko. Te pripravljalne tekme nam prinašajo odgovore, ki jih potrebujemo. Naredili smo veliko dobrega med pripravami, moramo pa sproti še odpravljati opazne pomanjkljivosti. Pričakujem Maribor, ki bo uspešen, ko bo šlo zares. Potrebujemo določen čas, da se fantje, ki so prišli na novo, začutijo s soigralci in povsem prilagodijo. Ekipa je doživela nekaj sprememb, imamo različne profile igralcev, tudi drugačen način igre. Precej je novosti v primerjavi s prejšnjo sezono. Kljub temu pa smo skozi tekme že prihajali do številnih priložnosti, pravih zicerjev, ki jih na naslednjih tekmah moramo izkoristiti, drugače bomo kaznovani. To se ne sme več ponavljati.«
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Olimpija
5
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3