Članek
Rudi Požeg Vancaš dočakal nestrpno pričakovani trenutek vrnitve na igrišče
SPODBUDA NAVIJAČEV MI VELIKO POMENI
"Manjka mi kilometrine, a verjamem, da bom hitro na pravem nivoju"
Foto: Grega Wernig
Prišel z optimizmom, se moral oborožiti s potrpežljivostjo med okrevanjem po poškodbi iz finiša spomladanskega dela in po vztrajnem delu dočakal prvi trenutek na igrišču. Odziv je bil spodbuden, sprejem občinstva odličen. Rudi Požeg Vancaš zdaj tudi zares začenja svojo vijol'čno zgodbo.

»Nestrpno sem čakal na ta trenutek. Lepo je slišati odziv navijačev, česar prej med kariero nisem bil vajen. Mislim da to zame ne bo pritisk, ampak spodbuda, ki mi veliko pomeni. Za pripravljalno tekmo se je zbralo precej ljudi in ko bo šlo zares, jih bo ob naših dobrih igrah še več. Tudi fantje v slačilnici so me lepo sprejeli, tako da so začetni vtisi v vseh pogledih prijetni in trudil se bom vsem skupaj vračati po najboljših močeh,« po prvem nastopu najboljši igralec lige v prejšnji sezoni, ki je zadnjo tekmo odigral 6. maja.

»Zdaj je okej, vse lahko oddelam s polno obremenitvijo. Do tekme sem opravil samo 2 treninga z moštvom, razumljivo stanje še ni takšno, kot bi si želel. Ker sem bil tako dolgo poškodovan, mi manjka nekaj kilometrine in potreboval bom še nekaj časa, da ujamem pravi ritem. Ne manjka pa optimizma, verjamem, da bom hitro na pravem nivoju.«

Zaradi poškodbe je igral le na eni, ostale pripravljalne tekme je spremljal s tribune.
»Pozorno sem spremljal celotno dogajanje, tukaj so drugačni principi, na katere se bom moral najhitreje, kar je mogoče, navaditi. Poudarek bo na hitri igri, kar nam je na zadnjem testu dobro uspevalo. Vmesni rezultati niso bili pozitivni, toda vsaka tekma je prinesla določena spoznanja. Zdaj smo s to preizkušnjo pokazali, da lahko gremo pogumno in optimistično v sezono. Opazno je, da imamo veliko konkurenco v moštvu, kar pa je le pozitivno. Konkurenca je dobrodošla, prinaša napredek, igrali pa bodo najboljši. Ker smo štirje novi igralci, bo potrebno tudi naše popolno prilagajanje. Najlažje se bomo spoznali na igrišču in po doslej videnem smo na dobri poti,« med odštevanjem do začetka sezone Rudi Požeg Vancaš, ki bo nosil dres s št. 77.

»Nekaj mi pomeni ta številka, a bi to zadržal zase. Zato sem tudi iz teh svojih osebnih razlogov za igranje v vijoličastem izbral št. 77.«
1.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
3
Olimpija
3
Triglav
3
Celje
1
DNŠ Mura
1
Domžale
1
Rudar
1
Maribor
0
Bravo
0
Tabor Sežana
0