Članek
Ob vrnitvi na Islandijo s kapetanom o prijetnih spominih in začetku letošnje evropski poti
NAJ BO USPEŠNA IN TRAJA DOLGO
Foto: Grega Wernig
Islandija, tretjič. Znova dolga, zahtevna pot na severnoatlantski otok. Na prizorišče prvega gostovanja v sezoni 2019/20 smo prispeli s čarterskim poletom, ki je trajal 4 ure in 25 minut.

Zadnja vijol'čna izkušnja z islandskim nogometom sega v leto 2017 in je pozitivna. Tedanji nasprotnik kot prvak Islandije je bil Hafnarfjördur. 2x smo zmagali z 1:0, 2x je zadel Marcos Tavares.
“Spomini so lepi in želim si, da bi se podobna zgodba ponovila tudi tokrat. Storili bomo vse, da uspešno začnemo sezono,” pravi kapetan pred tretjim klubskim gostovanjem v deželi gejzirjev. V bogati zgodovini tekmovanja v evropskih pokalih smo že bili na oddaljenem severu Evrope tudi v sezoni 1996/97. V tedanjem pokalu Intertoto smo se s Keflavikom razšli z 0:0.

Pred novim izzivom pa dosedanje zgodbe nimajo več pomena, najpomembnejše je trenutno stanje: “Priprave so uspele, dobro smo trenirali in po zastavljenem načrtu dvigovali, stopnjevali formo. Generalka proti hrvaškemu prvoligašu je že pokazala našo kvaliteto, raznovrstnost. Z novimi igralci smo dobili okrepitve, prinesli so nove rešitve. Če bomo odigrali tako kot na generalki, lahko pridemo do dobrega izhodišča pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu. Trener in vsi v strokovnem štabu so nas odlično pripravili, seznanjeni smo s tekmeci. So fizično močna ekipa, morali bomo biti zelo pozorni, previdni, toda verjamem, da bomo našli rešitve in pripeljali v ospredje naše pozitivne značilnosti.”

Ob nepredvidljivosti prve uradne tekme tokrat specifiko prinaša tudi drugačna igralna površina.
“Ne skrbi me umetna trava. Občutek je razumljivo, drugačen. Žoga gre hitreje, gibanje je drugačno. Toda za prilagajanje smo se že od sobote preselili na umetno travo, po prihodu preizkusili tudi igrišče v Reykjaviku in sprememba igralne površine ne bi smela preveč vplivati na igro. Smo pripravljeni,” v napovedniku začetka kvalifikacij za Ligo prvakov poudarja kapetan.

Valur – Maribor. Sreda, 22:00 po našem času (20:00 po islandskem). O dogajanju v vijol’čni bazi v Reykjaviku obširno na vseh klubskih kanalih.
14.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Maribor
25
Aluminij
25
DNŠ Mura
25
Celje
21
Bravo
13
Tabor Sežana
13
Domžale
13
Triglav
11
Rudar
5