Članek
S trenerjem o siloviti otvoritvi sezone in zanimivostih med zaključnimi pripravami
ODGARALI, DA BI IGRALI
Foto: Grega Wernig
Premiera. In to kakšna... Silovita otvoritev sezone in kvalifikacij za Ligo prvakov, za odlično izhodišče pred povratnim dvobojem v Ljudskem vrtu. Strelci debitanta in novopečeni ata, Špiro Peričić, Dino Hotić in Rok Kronaveter.

“Res smo lahko zadovoljni, kako so fantje odigrali in tudi odgarali. To je treba poudariti, saj je šlo za specifično, zahtevno tekmo zaradi podlage in razmer, a je bila njihova mentalna priprava odlična. Zato tudi tako visoka zmaga. Vesel sem, da smo zabili 3 gole. Lahko bi še kakšnega, v nekaterih situacijah bi se morali boljše odzvati, toda z načinom, za katerega smo se odločili, smo kar precej utrudili tekmece. Velike čestitke moštvu za prikazano,” je izpostavil Darko Milanič v komentarju prve tekme sezone 2019/20.

Prve z dvojno težo. Ko prideš iz priprav in šele loviš tekmovalni ritem, ko imaš slabši izhodiščni položaj od domače ekipe, vajene manj običajne igralne površine.
“Če pogledamo nasprotnike, kako so vsi poviti, to vse pove, kakšne posledice pušča umetna trava. Fantje je ne marajo, vendar pri njihovi predstavi ni nobenih pripomb. Imeli smo nekaj težav v uvodnih minutah, a dovolj hitro vzpostavili nadzor. Zavedali smo se, da bomo prišli do priložnosti in vse skupaj super izpeljali. Prvič smo zadeli ob odličnem trenutku, z drugim golom pa tekmece umirili in jim odvzeli energijo.”

Do izraza je prišla moč kolektiva, a tokrat tudi nekaj o posameznikih. Zaradi posebne situacije, ko je pred tekmo dobil najlepšo novico iz mariborske porodnišnice, o Dinu Hotiću…
“Fantje so mu ob popoldanski malici zaploskali, mu čestitali. Večje spodbude, motivacije človek ne more imeti. Pošalil sem se z njim, da mu ne bo treba delati salte, ko zabije gol, ampak ga bo podaril novorojenčku. Super, zelo sem vesel zanj, zaradi obeh dogodkov.”

… in zaradi učnika na premieri (gol + 2 asistenci) o Roku Kronavetru.
“Je igralec, ki ekipa dela boljšo. S svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in seveda kvaliteto. Rok je z nami malo časa doslej, vendar je vsak od nas zelo zadovoljen, da je tukaj.”

3:0 pomeni veliko prednost za povratno tekmo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu.
“Imamo odličen rezultat, na katerem lahko gradimo. Ne vidim pa razloga za preračunljivost. Znova se bo treba dobro pripraviti, delovati kot moštvo in storiti vse, da še enkrat zmagamo. Nasprotnik je pokazal, da je s tem svojim slogom igre lahko nevaren. Ne želimo jim dovoliti, da to izrazijo. Zelo pomembno pa bo dobiti naslednjih 90 tekmovalnih minut, da pridemo do tistega želenega ritma, saj nas hitro čakajo naslednje preizkušnje.”

Pred tem pa otvoritev domačega prvenstva, prvi korak v vijol’čnem domu. Junake Reykjavika bomo pozdravili v soboto, na dvoboju proti Triglavu. Z začetkom ob 20:15.
“Popolnoma drugačna bo ta tekma. Triglav je po tradiciji razigran v Ljudskem vrtu, s številnimi mladimi igralci. Čaka nas drugačen nasprotnik, ne bo časa za temeljite priprave, a bo treba dobro pripraviti glave, da moramo znova odgarati.”32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
65
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10