Članek
Trenerjev napovednik povratnega dvoboja z islandskimi prvaki
PONOVITI NAČIN IZ REYKJAVIKA
"Izbrati moramo pravi način in biti zbrani, od prve do zadnje minute"
Foto: Grega Wernig
Nazaj na evropsko prizorišče. Kvalifikacije za Ligo prvakov, odločitev o udeležencu drugega kroga. Po dobrem izhodišču z Islandije gremo v boj za napredovanje ob vijol’čni energiji s tribun Ljudskega vrta. Sreda, ob 20:15. Maribor - Valur.

“Tekme se moramo lotiti samozavestno, zelo osredotočeno. Gre za evropske kvalifikacije in ker želimo iti naprej, želimo odigrati dobro tekmo proti tekmecu, ki smo ga z izbranim načinom zlomili v prvem dvoboju, vendar je v določenih trenutkih pokazal, da zna biti nevaren. Zato bo zelo pomembna zbranost, od prve do zadnje minute,” trenerjev napovednik ne pušča dvomov o temeljitih zaključnih pripravah brez zanašanja na prednost iz Reykjavika.

Poraz na sobotni prvenstveni premieri, ob takšnih in drugačnih okoliščinah, je arhiviran.
"Načrt z nekaj rotacijami, da bi imelo več igralcev tekmovalni ritem, je bil smiselen. Toda skozi tekmo, v katero smo vložili veliko energije, se nam je zgodilo veliko zadev, ki so vplivale na razplet. Fantje so bili napadalno usmerjeni, si ustvarjali priložnost, bili zbrani, žal pa so drugi dejavniki imeli prevelik pomen."

Psihološka trdnost moštva ni načeta, načrt, kako do uvrstitve v nadaljnje tekmovanje, ostaja nespremenjen. Islandski prvaki kljub zaostanku niso obupali. V Maribor so dopotovali že v ponedeljek in verjamejo, da še lahko razmišljajo o presenečenju. Še en razlog za popolno osredotočenost in previdnost.
“V kvalifikacijah ničesar ne smeš prepustiti naključju. Pot do uspeha gradimo na tem, kako smo opravili v Reykjaviku, kjer smo s pristopom in spoznanjem, kako smo izpolnili načrt, bili zadovoljni. Tudi tokrat mora biti tako, da se fantje zavedajo načina, ki nam je prinesel odlično izhodišče in da to ponovijo. Ob osredotočenosti potrebujemo tudi dovolj potrpežljivosti, cilj je zadeti. In zmagati,” poudarja Darko Milanič, ki v primerjavi z zadnjo tekmo med kandidati za nastop nima Kolmaniča, zaradi poškodbe v finišu dvoboja s Triglavom. Še vedno pa niso nared Zahović, Rajčević, Žugelj in Uskoković.

Ne glede na rezultat s prve tekme in čas dopustov bo na tribunah prijetna, tista naša Evropi primerna kulisa. Vstopnice so še na voljo v Vijol’čni Bajti, vrata stadiona se v sredo odprejo ob 18:45. Gremo Maribor!
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8