Članek
Blaž Vrhovec v zadnjem napovedniku boja za 2. kvalifikacijski krog
VSAK SVOJ DEL ZA SKUPNO SLAVJE
"Najpomembneje je, da bo pristop nespremenjen, podoben kot je bil na Islandiji"
Foto: Grega Wernig
Priprave, zaključni del. Blaž Vrhovec, ki je po uvodnem evropskem nastopu izpustil dvoboj s Triglavom, o vijol’čnem utripu v pričakovanju novega izziva.

“To je tekma, ko velja samo eno: zmagati, kakor vemo in znamo. Najpomembneje je, da bo pristop nespremenjen, podoben kot je bil na Islandiji. Da bo vsak izpolnjeval svoj del nalog in da storimo vse, da bi se veselili skupaj z navijači po koncu tekme.”

Redko se zgodi, da povratno kvalifikacijsko tekmo čakamo s tremi goli prednosti.
“Izhodišče je dobro, ampak videli smo tudi med prejšnjo sezono v evropskih tekmovanjih, kaj se je vse dogajalo, kakšni preobrati so se zgodili, ko tega nihče ne bi pričakoval. Moramo biti zbrani, tekmecem ne smemo dovoliti, da dosežejo zadetek in se dvignejo. Želimo imeli nadzor nad igro, da dvoboj mirno pripeljemo do konca.”

Valur je bil po žrebu sprecifičen nasprotnik, ki igra na umetni travi. Koliko so zdaj drugačne priprave na povratni obračun?
“Seveda je lažje, ko občutiš na terenu, česar na videoposnetkih ne moreš videti. Še boljše smo jih spoznali, vemo, od kod preti nevarnost. Kljub zmagi v Reykjaviku naša naloga še ni dokončana. Skušali jih bomo onemogočiti in na pravi način izraziti našo kvaliteto. Upam, da se bo na tribunah zbralo čim več ljudi in da gremo skupaj v 2. krog kvalifikacij.”

Maribor – Valur. Ljudski vrt, sreda, 20:15.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8