Članek
Prepričljivo v 2. krog kvalifikacij, naslednji nasprotnik AIK
MARIBOR - VALUR 2:0 (2:0)
Foto: Grega Wernig
17.7.2019 Ljudski vrt. Kvalifikacije za UEFA Champions League, 1. krog. povratna tekma. 6716 gledalcev. Sodnik: Joao Pedro Silva Pinheiro. Pomočnika: Rui Licino Barbosa Tavares in Bruno Miguel Campos Rodrigues. Četrti sodnik: Claudio Filipe Ruivo Perreira (vsi Portugalska). Kontrolor sojenja: Luciano Luci (Italija). Delegat: Oleg Harlamov (Estonija).

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec (74' Kramarič), Cretu, Hotić, Kotnik (57' Mešanović), Kronaveter (57' Požeg Vancaš), Tavares. Klop: Handanović, Klinar, Pihler, Kramarič, Požeg Vancaš, Mešanović, Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.

VALUR REYKJAVIK: H. Halldorsson, Saevarsson, Omarsson, Sigurbjörnsson, Jonsson, H. Sigurdsson (19' Petry), Ingvarsson, K. Sigurdsson (77' Hedlund), Bartalsstovu, Adolphsson (62' Ingason)  Pedersen. Klop: Einarsson, Hedlund, Ingason, Petry, Larusson, Finsen, K. Halldorsson. Trener: Olafur Johannesson.

Strelca: 1:0 Kronaveter (11), 2:0 Tavares (32)

Rumeni karton: Adolphsson (40), Sigurbjörnsson (73), Požeg Vancaš (88)

Za potrditev napredovanja, za 2. krog. Po odličnem izhodišču iz Reykjavika boj za nadaljevanje tekmovanja v kvalifikacijah za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu, s prednostjo s 3:0 in s tribun. Z enajsterico kot na Islandiji, izven kadra pa so še vedno poškodovani Zahović, Rajčević, Uskoković, Žugelj in od sobote tudi Kolmanič. Začenjamo ob 20:15.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
3' trese se... prečka! Hotić silovito z roba kazenskega prostora, okvir vrat preprečil ekspresno vodstvo

1:0 KRONAVETER (11)
1:0, skupaj 4:0! Akcijo za gol je pripravil Hotić, po prodoru z desne podal v sredino, Kronaveter pa poskrbel za natančen zaključek. Z levo nogo, zanesljivo, učinkovito.

16' zdaj akcija po levi, Viler do Tavaresa, kapetanov volej od bloka v kot
22' ni ustavljanja, naslednji je z 18m ciljal Kotnik, na pravem mestu vratar Halldorsson

2:0 TAVARES (32)
Akcija za povišanje vodstva: podal je Kotnik, potem pa Tavares znova dvignil Ljudski vrt na noge z izjemnim zaključkom. Po sprejemu z leve na desno in natančno po tleh v levi spodnji kot. 2:0, skupaj že 5:0.

38' prvi poskus gostov, Ingvarsson po odbitku, blokiral je Vrhovec
40' situacija, ki jo redko vidimo: dvoboj Viler-Adolphsson v kazenskem prostoru, glavni sodnik je pokazal na belo točko, a ga je popravil pomočnik. Pinheiro je spremenil odločitev, ni enajstmetrovke, rumeni karton za Adolphssona

KONEC PRVEGA POLČASA

46' začetek 2. polčasa, brez sprememb v vijol'čni enajsterici
48' priložnost za 3:0, Kronaveter spretno do Vrhovca, ki je v dvoboju 1 na 1 zadel vratarja
55' še enkrat Vrhovec, tokrat z razdalje, na pravem mestu Halldorsson
57' dvojna menjava: ob aplavzih s tribun z igrišča Kotnik in Kronaveter, v igro Mešanović in Požeg Vancaš
64' islandski vratar pravočasno iz vrat, odbil je pred Mešanovićem, v nadaljevanju z lobom poskušal Hotić, gostje izbil pred golovo črto
65' Požeg Vancaš z udarcem po tleh proti levemu spodnjemu kotu, Halldorsson z uspešnim posredovanjem preprečil prvenec in povišanje vodstva
69' Hotić podobno kot na začetku tekme, projektil tokrat tik nad prečko
71' centimetri ločili od novega zadetka... Vijol'čna kombinatorika: Požeg Vancaš do Hotića, njegova podaja Mešanoviću, ki je z glavo podal pred gol, Požeg Vancaš pa z glavo tik ob vratnici
74' in še zadnja menjava: Kramarič namesto Vrhovca, ki si je prav tako prislužil aplavz za oddelano
88' rumeni karton Požeg Vancaš, zaradi prekrška ob stranski črti nad Hedlundom
89' z desne Milec, pred golom Požeg Vancaš, ni bil natančen
90+3' Mešanović iz obrata, žoga proti levemu kotu, ob vratnici blokirali gostje

KONEC TEKME6.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Aluminij
11
Celje
9
Tabor Sežana
9
DNŠ Mura
8
Maribor
6
Triglav
6
Bravo
4
Rudar
3
Domžale
1