Članek
Prepričljivo v 2. krog kvalifikacij, naslednji nasprotnik AIK
MARIBOR - VALUR 2:0 (2:0)
Foto: Grega Wernig
17.7.2019 Ljudski vrt. Kvalifikacije za UEFA Champions League, 1. krog. povratna tekma. 6716 gledalcev. Sodnik: Joao Pedro Silva Pinheiro. Pomočnika: Rui Licino Barbosa Tavares in Bruno Miguel Campos Rodrigues. Četrti sodnik: Claudio Filipe Ruivo Perreira (vsi Portugalska). Kontrolor sojenja: Luciano Luci (Italija). Delegat: Oleg Harlamov (Estonija).

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec (74' Kramarič), Cretu, Hotić, Kotnik (57' Mešanović), Kronaveter (57' Požeg Vancaš), Tavares. Klop: Handanović, Klinar, Pihler, Kramarič, Požeg Vancaš, Mešanović, Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.

VALUR REYKJAVIK: H. Halldorsson, Saevarsson, Omarsson, Sigurbjörnsson, Jonsson, H. Sigurdsson (19' Petry), Ingvarsson, K. Sigurdsson (77' Hedlund), Bartalsstovu, Adolphsson (62' Ingason)  Pedersen. Klop: Einarsson, Hedlund, Ingason, Petry, Larusson, Finsen, K. Halldorsson. Trener: Olafur Johannesson.

Strelca: 1:0 Kronaveter (11), 2:0 Tavares (32)

Rumeni karton: Adolphsson (40), Sigurbjörnsson (73), Požeg Vancaš (88)

Za potrditev napredovanja, za 2. krog. Po odličnem izhodišču iz Reykjavika boj za nadaljevanje tekmovanja v kvalifikacijah za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu, s prednostjo s 3:0 in s tribun. Z enajsterico kot na Islandiji, izven kadra pa so še vedno poškodovani Zahović, Rajčević, Uskoković, Žugelj in od sobote tudi Kolmanič. Začenjamo ob 20:15.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
3' trese se... prečka! Hotić silovito z roba kazenskega prostora, okvir vrat preprečil ekspresno vodstvo

1:0 KRONAVETER (11)
1:0, skupaj 4:0! Akcijo za gol je pripravil Hotić, po prodoru z desne podal v sredino, Kronaveter pa poskrbel za natančen zaključek. Z levo nogo, zanesljivo, učinkovito.

16' zdaj akcija po levi, Viler do Tavaresa, kapetanov volej od bloka v kot
22' ni ustavljanja, naslednji je z 18m ciljal Kotnik, na pravem mestu vratar Halldorsson

2:0 TAVARES (32)
Akcija za povišanje vodstva: podal je Kotnik, potem pa Tavares znova dvignil Ljudski vrt na noge z izjemnim zaključkom. Po sprejemu z leve na desno in natančno po tleh v levi spodnji kot. 2:0, skupaj že 5:0.

38' prvi poskus gostov, Ingvarsson po odbitku, blokiral je Vrhovec
40' situacija, ki jo redko vidimo: dvoboj Viler-Adolphsson v kazenskem prostoru, glavni sodnik je pokazal na belo točko, a ga je popravil pomočnik. Pinheiro je spremenil odločitev, ni enajstmetrovke, rumeni karton za Adolphssona

KONEC PRVEGA POLČASA

46' začetek 2. polčasa, brez sprememb v vijol'čni enajsterici
48' priložnost za 3:0, Kronaveter spretno do Vrhovca, ki je v dvoboju 1 na 1 zadel vratarja
55' še enkrat Vrhovec, tokrat z razdalje, na pravem mestu Halldorsson
57' dvojna menjava: ob aplavzih s tribun z igrišča Kotnik in Kronaveter, v igro Mešanović in Požeg Vancaš
64' islandski vratar pravočasno iz vrat, odbil je pred Mešanovićem, v nadaljevanju z lobom poskušal Hotić, gostje izbil pred golovo črto
65' Požeg Vancaš z udarcem po tleh proti levemu spodnjemu kotu, Halldorsson z uspešnim posredovanjem preprečil prvenec in povišanje vodstva
69' Hotić podobno kot na začetku tekme, projektil tokrat tik nad prečko
71' centimetri ločili od novega zadetka... Vijol'čna kombinatorika: Požeg Vancaš do Hotića, njegova podaja Mešanoviću, ki je z glavo podal pred gol, Požeg Vancaš pa z glavo tik ob vratnici
74' in še zadnja menjava: Kramarič namesto Vrhovca, ki si je prav tako prislužil aplavz za oddelano
88' rumeni karton Požeg Vancaš, zaradi prekrška ob stranski črti nad Hedlundom
89' z desne Milec, pred golom Požeg Vancaš, ni bil natančen
90+3' Mešanović iz obrata, žoga proti levemu kotu, ob vratnici blokirali gostje

KONEC TEKME25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10