Članek
Cilj uresničen po idealnem scenariju
Z NAČRTOM IN BREZ VEČJE PORABE ENERGIJE
Nalogo dokončali s hitrim zadetkom, s sodelovanjem Hotić-Kronaveter
Foto: Grega Wernig
Misija dokončana, cilj uresničen. Povratna tekma z Islandci in prva evropska tekma te sezone v Ljudskem vrtu po načrtih, s potrditvijo prednosti iz Reykjavika. Do napredovanja s 5:0 v skupnem seštevku.

»Popolnoma zasluženo smo napredovali v naslednji krog, saj smo na obeh tekmah bili boljši nasprotnik. Valur smo odpravili z načrtom in odlično tekmo že v Reykjaviku, doma pa dokončali nalogo s hitrim zadetkom, kar je bilo dovolj, da smo tekmo pripeljali mirno do konca. Islandci so tehnično dobro podkovana ekipa, vendar niso vajeni teči za žogo, to smo izkoristili, tako da se je tekma prelomila v našo korist. Najbolj smo zadovoljni s tem, da nas tekma ni stala veliko energije in seveda s tem, da ni bilo nobenih poškodb,« je izpostavil Darko Milanič v komentarju ob uvrstitvi v 2. krog kvalifikacij.

Ne glede na izhodišče po prvi tekmi na Islandiji in vmesnem porazu na prvenstveni premieri je imelo moštvo ustrezen odziv.
»Na treningu dan pred tekmo smo bili zelo slabi. To pomeni, da nas je sobotna tekma rezultatsko zelo razočarala, saj smo vsi imeli veliko željo po zmagi, prav tako so se prvič pred našimi navijači novinci želeli pokazati na najboljši način. Fantje so proti Valurju uspeli dvigniti glave, saj smo videli osredotočeno in dobro predstavo celotne ekipe.«

Pot do zmage je tokrat odprl Rok Kronaveter, ki je po premieri z golom in dvema asistencama ponovno zadel na evropski tekmi, tokrat v Ljudskem vrtu.
»Z njim sem zelo zadovoljen, javnost vidi samo ta prispevek, v klubu pa vidimo njegov odnos do soigralcev, spoštljiv odnos do obveznosti. Zelo dobro se je vklopil in se tukaj dobro počuti.«

Evropska zgodba se hitro nadaljuje, že prihodnjo sredo v 2. krogu kvalifikacij prihaja v Ljudski vrt švedski prvak AIK, ki je doma s 3:1 premagal in izločil Ararat iz Armenije.
»Saša Gajser si je ogledal tekmo v živo, prve informacije so, da igramo proti ekipi, ki je uigrana, čvrsta. Čaka nas zelo zahteven tekmec, zdaj sledi temeljita analiza. Vse s ciljem, da tudi to oviro preskočimo. Nismo želeli prehitevati dogodkov, osebno še o nasprotniku v naslednjem krogu nisem razmišljal, saj sem bil osredotočen na to, da najprej potrdimo napredovanje. Skandinavci so disciplinirani, polni tempa, agresivnosti. Že vnaprej vem, da bo izjemno zahtevna tekma in da bomo morali igrati res odlično.«

Pred dvobojem s Švedi pa preklop nazaj k nadaljevanju prvenstva, kjer v soboto gostujemo v Velenju. Krog št. 2, ob 20:15. Fokus na AIK pa nato spet od nedelje.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8