Članek
Še pogled z igrišča na Valur, AIK in trenutno predvsem Rudar: Marcos Tavares & Saša Ivković
DODATEN MOTIV ZA NAPREJ
Foto: Grega Wernig
Oddelano. Na kvaliteto, na izkušnje. Čez Valur v drugi kvalifikacijski krog in tisto želeno, daljše evropsko poletje. Kakšen je bil pogled z igrišča?

“Zelo pomembna zmaga za nas, dejansko smo dobro oddelali tekmo, dobro igrali in naredili, kar smo si vsi skupaj želeli. Led je prebit, pot poznamo in hočemo ponoviti evropske predstave na takšen način,” o skoku čez prvo oviro Marcos Tavares, ki je število golov v kvalifikacijskih dvobojih povečal že na 29.

“Super, lep dosežek, ki pa ga ne bi bilo brez mojih soigralcev. Iz dobre igre in odločnega začetka smo izpeljali lepo akcijo na desni strani za hitro vodstvo. Krona je zabil lep gol, potem smo prišli še do drugega zadetka, ko mi je lepo podal Kotnik in je bilo lažje nadaljevati. Mirno smo pripeljali tekmo do konca in takšen začetek evropskih kvalifikacij prinaša le še dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone.”

Doma 2, v gosteh 3. V skupnem seštevku 5:0 še z eno spodbudo – brez dobljenega zadetka.
Saša Ivković o obrambnem mejniku: “To prinaša dodatno samozavest, zanesljivost, še ena odlična zadeva iz teh 180 minut. Lažje je bilo, ker smo imeli zalogo s prve tekme, ko smo zabili 3 gole, ampak smo morali resno, zbrano v tekmo in to smo tudi storili. Odigrali smo taktično dobro, v napadu in obrambi, lahko smo zadovoljni s predstavo.”

Med evropskim popotovanjem ostajamo na severu Evrope, naslednji nasprotnik je švedski prvak AIK.
“Na papirju so bili boljši nasprotnik, pričakovali smo njihovo napredovanje v dvoboju z Armenci. Prvo tekmo igramo doma, dovolj bo časa za temeljito analizo. Nekako se je izpostavilo, da je naša začetna pot povezana s tekmeci s severa Evrope. Lahko imajo nekaj podobnosti v igri z Islandci, so pa zagotovo kakovostnejša ekipa. Vse bomo naredili, da jih podrobno spoznamo in krenili v tekmo kot v obe proti Valurju. Toda gremo po vrsti, najprej priprave na gostovanje v Velenju. Do sobotnega večera so misli le pri obračunu z Rudarjem," Ivković o preklopu k naslednjemu izzivu.

PLTS, krog št. 2. V Velenju, v soboto ob 20:15. Rudar - Maribor.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8