Članek
Med dvema evropskima največji domači izziv: s trenerjem o pripravah na derbi z jasnim ciljem
SPET OBRNITI TREND NAVZGOR
Foto: Grega Wernig
Regeneracija, analiza srede in že priprava na nedeljo. Pester vijol’čni teden se nadaljuje na visokih obratih in prinaša še eno veliko preizkušnjo, derbi v Ljudskem vrtu. V nedeljo, z začetkom ob 20:30.

“Četrtek in petek smo izkoristili, da zacelimo rane po zahtevni tekmi v sredo. Soboto in nedeljo pa bomo namenili zaključni, optimalni pripravi na derbi. Imamo dovolj časa in ni dvoma, da bomo ustrezno pripravljeni dočakali derbi. Motiv je velik, prej smo imeli fantastičen trend v derbijih, zdaj ga želimo znova obrniti navzgor,” o največjem domačem med dvema evropskima izzivoma Darko Milanič na novinarski konferenci pred petkovim večernim treningom.

Bodo glede na intenzivnost prvega dvoboja s švedskim prvakom in v pričakovanju trenutka odločitve v Stockholmu predvidene kakšne spremembe pri sestavi moštva? Ena je obvezna zaradi višje sile in odločitve iz Velenja, Rok Kronaveter je zaradi izključitve dobil prepoved igranja na dveh tekmah.
“Pokazal se je kot zelo pomemben, odločujuč. Ker ga ni, bomo poiskali najboljšo rešitev, kako ga nadomestiti. In menim, da jo bomo našli. Fantje, ki so vmes manj igrali, so zdaj nabrali nekaj dobrih treningov in so nared za nastop ter pripravljeni prevzeti breme. Kronaveter bo manjkal zaradi kazni, ob tem je tudi lažje poškodovan po sredini tekmi. Še vedno so izven kadra Zahović, Uskoković, Kolmanič in Dervišević. Rajčević je bližje vrnitvi in bo morda že na razpolago.”

Vijol’čni načrt je jasen in odločen. Misli na povratno evropsko tekmo niso dovoljene, velja popoln fokus na derbi.
“Ne želim nobenega razmišljanja o naslednjem tekmecu, AIK bo spet na vrsti, ko končamo derbi. Za nami je 5 zahtevnih tekem, sledijo si v nizu. In najpomembnejša je vsaka naslednja. Po energiji, ki jo bomo vložili, ne moremo biti preračunljivi. Zavedamo se naše forme, ki je na visoki ravni, prav tako kot forma nasprotnika, ki je ohranil svoj slog igre in ima individualno kvaliteto v napadu. Ker jih dobro poznamo, se bo na igrišču treba obnašati evropsko. Derbi pomeni velik izziv, zanima nas le zmaga.”

Derbi. Nedelja. Ljudski vrt, ob 20:30.20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8