Članek
Mitja Viler ob vstopu v desetletje derbijev o receptu za nedeljo
Z EVROPSKO MISELNOSTJO
"Sredina tekma nam je villa veliko samozavesti in to želimo izkoristiti"
Foto: Grega Wernig
Vstopa v desetletje derbijev. Izkušenj je ogromno (doslej jih je odigral že 33), priprava med zaključnim odštevanjem temu primerna. Mitja Viler pred nedeljskim izzivom.

“Ko zmagaš, je vse super v pričakovanju naslednje tekme. Motiv je velik, sredina tekma nam je villa veliko samozavesti in to želimo izkoristiti. Ob tem še nismo zmagali v letošnjem prvenstvu, kar je še eden izmed ciljev, ki jih želimo uresničiti v nedeljo,” pravi eden najizkušenejših v našem moštvu in v derbijih.

Tokratni bo nekoliko drugačen, saj bo na sporedu med evropskima preizkušnjama.
“Termin je nekoliko nenavaden, saj smo se z Olimpijo prvič v sezoni običajno pomerili pozneje, v tej začetni fazi našega dvoboja v zadnjem obdobju ni bilo. A na žreb nismo mogli vplivati. Zdaj bo za obe ekipi na sporedu pred odločilnima preizkušnjama za uvrstitev v 3. kvalifikacijski krog. Tudi tekmeci imajo zdaj za seboj nekaj tekem, za slovenski nogomet je dobro, da igramo v Evropi in to je dobra popotnica tudi za derbi.”

Med dejavniki, ki so lahko odločilni, izpostavlja zbranost skozi celotno tekmo in izboljšanje učinkovitosti.
“V dveh prvenstvenih tekmah smo imeli 45 udarcev, a je žoga le dvakrat šla žoga v gol, v obrambi pa smo se sami zapletli. Zato je zdaj evropsko miselnost treba prenesti v nedeljsko tekmo, kulisa bo dobra, termin je pravi in verjamem, da bomo uspešni. Moramo obrniti to krivuljo rezultatov spet navzgor, saj se zadnji derbiji niso razpletli po željah. Verjamem, da se bomo ustrezno pripravili in da bo tokrat vse drugače, po naših željah.”

Derbi. Nedelja. Ljudski vrt, ob 20:30.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8