Članek
S trenerjem o razpletu derbija in popotnici v Stockholm
NISMO HOTELI BREZGLAVO
Foto: Grega Wernig
Derbi se je končal z delitvijo točk in brez golov. Tako kot spomladanski derbi prejšnje sezone v Ljubljani, nazadnje pa je bilo v Ljudskem vrtu 0:0 marca 2016.

Tokrat smo imeli prednost igralca več po izključitvi Maksimenka v 15. minuti, vendar nismo uspeli priti do popolnega izkupička. “Ker smo imeli igralca več, bi ob tem morda kdo menil, da bi morali brezglavo jurišati, ampak je treba fante pohvaliti za taktično dobro predstavo. Sledili so načrtu in zadeve, ki so jih morali, počeli na pameten način. Zavedali smo se, da karkoli početi drugače proti moštvu s toliko kvalitete v fazi napada, ne gre,” je v komentarju po tekmi izpostavil Darko Milanič.

Ni manjkalo napadalne vneme, toda številni poskusi niso našli poti do mreže. Ali pa so končali tudi v bloku gostujočih branilcev.
“Nismo uspeli zmagati, čeprav smo bili blizu. Morda smo se nekoliko lovili po izključitvi, ko je bilo treba spremeniti načrt. Morali smo se prilagoditi novonastali situaciji, porabili nekaj minut, potem pa bili dovolj natančni pri izvedbi, da onemogočimo tekmece, ob tem pa bili vztrajni pri napadalnih akcijah in prihajali v priložnosti. Žal nismo zadeli, vendar je skupen vtis pozitiven, saj je bila tekma dobro oddelana. To je način, ki je popotnica za evropski nivo proti moštvom s kvaliteto.”

Hitra regeneracija in takoj na naslednji izziv. V torek na Švedsko, v sredo od 19. ure (ob neposrednem spletnem prenosu na nkmaribor.com) boj za 3. kvalifikacijski krog Lige prvakov.
“Za nami je zahtevna tekma, časa do naslednje ni veliko. Prvih 90 minut proti kakovostnemu nasprotniku je bilo zelo dobrih, potrebujemo pa še eno dobro tekmo. Ne sme se nam zgoditi, da bi bili preveč odprti. Moramo biti disciplinirani, si medsebojno pomagati. Smo pred sedmo tekmo sezone, nekaj moči nam je pobralo, vendar je izziv tako velik, da sem prepričan, da bodo fantje igrali na svojem limitu.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10