Članek
Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
NIKDAR NE BOMO POZABILI
Foto: Grega Wernig
2.8.2016. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Udarilo je kot strela z jasnega in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine. Na današnji dan, pred tremi leti, sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Soočiti smo se morali z morečimi trenutki in občutki. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila. 

Minila so 3 leta, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Takrat smo šli na igrišče 2 dni po nesreči, evropske tekme ne gre odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je. Izločitev Aberdeena in uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In na vsaki naslednji tekmi šli na igrišče z dodatnim navdihom. 

Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Zato smo pri tem, kar počnemo, vsi skupaj še bolj glasni in strastni. Še bolj močni in ponosni. Za nove zmage. Za Damjana in Zorana.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!
17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7